Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığı ile verilecek 50 bin lira faizsiz krediden KOBİ'ler, küçük işletmeler, esnaflar ve orta ölçekte işletmelerin yaralanacağını söyledi.
Esnafa ilk yılı ödemesiz 2 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz verilecek kredinin esnafa olumlu yansıyacağına değinen Bekir Sıtkı Can, “Daha önceden hazırlanan bu faizsiz kredide beklenenin üzerinde bir müracaat yapılmıştı, bu destek istenildiği kadar esnafımıza KOBİ’lerimize bir destek sağlanmamıştı şuandaki müracaat edenlerin büyük bir bölümüne faizsiz ve 1 yıl ödemesiz 2 yıl vadeli olmak üzere 50 bin lira bir kredi verecek.” şeklinde konuştu.
Faizsiz krediden yararlanmak isteyen esnafların KOSGEB beyannamelerinin güncel olması gerektiğine değinen Can, “Tahmin ediyorum bu kredi insanlara, KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak. Bu noktada KOSGEB’e müracaat etmeleri ve şifrelerinin alınması uygun olacak diye düşünüyorum.”  dedi.
Ticaret Sicil Müdürlüğü ve Genel Sekreterliğinin her türlü konuda destek verdiğine değinen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, konuşmasına şöyle sürdürdü:
“Şuanda ki Ticaret Sicil Müdürlüğümüz ve Genel Sekreterliğimiz bu noktada desteklerini veriyorlar. Evraklarının hazırlanması noktasında elimizden gelen tüm destekleri vereceğiz. İnşallah 27 Şubat tarihinde sonuçlar açıklanacak, açıklandığında da hayırlı olur diye düşünüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi