banner491
banner494

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş: 'Esnaf odasının çehresini değiştireceğiz'

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, yazılı bir açıklama yaparak, başkan seçilmesi durumunda odanın çehresini değiştireceklerini söyledi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş: 'Esnaf odasının çehresini değiştireceğiz'

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, yazılı bir açıklama yaparak, başkan seçilmesi durumunda odanın çehresini değiştireceklerini söyledi.

22 Ocak 2010 Cuma 09:37
1346 Okunma
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş: 'Esnaf odasının çehresini değiştireceğiz'
banner474
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, yazılı bir açıklama yaparak, başkan seçilmesi durumunda odanın çehresini değiştireceklerini söyledi.
 
Seçim yarışına ekibiyle birlikte talip olduklarını ve seçilmeleri durumunda yapılmayan veya eksik yapılan bütün işleri yapacaklarını söyleyen Topaktaş, ilçenin en büyük odasının potansiyelini enerjiye dönüştüreceklerini vurguladı.
 
“Esnaflara ait bir lokal yok”
Esnafların oturup sorunlarını tartışacağı bir lokalin olmadığını belirten
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, “Şu anda üyelerimizin birbirleriyle oturup sohbet edeceği, bir fincan kahvesini yudumlayacağı bir lokali dahi mevcut değildir. Lokal açılmış ama açıldığı yıl kapanmıştır” dedi.
Odaya ait ambulansın sadece cenaze taşıma işlemi yaptığını belirten Topaktaş, “Bağlı bulunduğumuz il teşkilatı Ford Transit marka araç bağışında bulunulmuş bu araç ambulans olarak dizayn edilmiş. Fakat   bu araç teknik donanımı olmadığı ve hastaneyle bir anlaşması olmadığı için sadece mezarlığa cenaze taşımakta ve üyelerimize ambulans olarak hizmet verememektedir.
 
“Esnaflara bilgilendirme toplantısı düzenlenmiyor”
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda esnaflara bilgilendirme toplantısı düzenlenmediğine dikkat çeken Topaktaş, “Üyelerimizin bir envanteri yapılmamış hangi dalda ne sayıda esnaf ve sanatkârın faaliyet var bunların sektörsel sorunları nelerdir araştırılmamış, toplantılar seminerler düzenlenmemiştir. Odamızın büyük çoğunluğu seyyar sebzeci ve satıcılardan teşekkül etmektedir. Bu sektörün hak ve menfaatleri doğrultusunda bir organizasyon yapılmamış, bu konularda yerel iradeden bir talepte bulunmak için bir çaba harcanmamıştır. Pazarcı esnafımız faaliyetlerini çamurun içinde bin bir zorlukla yürütmektedir. Odamızın üyeleriyle ilgili bir envanter çalışması yapılmadığı için hiçbir üyemiz işe başlamadan önce hangi sektörde faaliyet fazlalığı var ilçemizin kapasitesi nedir, konfeksiyon sektöründe mi fazlalık var, tuhafiye sektöründe mi eksiklik var şu anda tespiti mümkün değil. Çünkü böyle bir bilgi havuzu mevcut değil. KOSGEB ve KOBİ kredileri konusunda sık sık bilgilendirme çalışması yapılmamış üyelere resmi posta ile bilgi ulaştırılmamıştır. Bu nedenle üyelerimiz yeterince bu kredilerden yararlanamamıştır. Yukarıda değindiğimiz konular gibi bir çok eksiklik bulunmaktadır” dedi.
 
“Takdiri üyelerimize bırakıyor ve oylarınıza talip olduğumu bildiriyorum”
Bu gibi sorunları çözmek için bu yola çıktıklarına vurguda bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Hakan Topaktaş, “Bu eksiklikleri ve daha yapılması gerekli tüm faaliyetleri en kısa zamanda hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Seçilmemiz durumunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Odamızda tam gün mesai vereceğim ve aralıklarla konusunda uzman kişileri davet edip konferans ve bilgilendirme toplantıları düzenleyerek üyelerimizin ticari hayatlarına katkıda bulunacak etkinlikler düzenleyeceğim..Yönetim kurulumuz adına saygılar, sevgiler sunuyorum” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner490

banner457

banner372

banner492

banner432

banner464

banner373