Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Vergi Haftası nedeniyle Afşin Vergi Dairesi çalışanlarına öğle yemeği verdi.

Afşin Beyazsaray Lokantasında düzenlenen öğle yemeğine Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, vergi dairesi çalışanları ile esnaflar katıldı.

 

Yemek sonrası konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, tüm Vergi Dairesi çalışanlarının vergi haftasını kutladı. Kurt, “Vergi, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Anayasa'nın 73'üncü maddesine göre, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür.

Vergi, devlet-vatandaş ilişkilerinin uyumlu, düzenli, saydam ve gönüllü olması için de büyük önem arz etmektedir. Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması her geçen gün daha önemli hâle gelmiştir. Verginin sağlıklı ve düzenli bir şekilde toplanabilmesi için vergi sisteminin ekonomiyle uyumlu olması, adalet, eşitlik ilkelerine uygun olması gerekmektedir.” dedi.

 Kurt konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu noktada ülkemizin en özverili, fedakâr ve vefakâr kesmi esnaf ve sanatkârlarımız olmuştur. Sayın müdürüm sözlerime son verirken başta vergi gelirleri olmak üzere diğer devlet gelirlerinin toplanmasında, büyük emeği geçen sizlerin bu önemli haftamızı tekrar, kutlar, size ve personelinize başarılardilerim.”

 

Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan ise, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt’a vergi dairesi çalışanları adına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi