Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Kongresi yapıldı. 4 liste halinde girilen seçimlerde Hakan Topaktaş, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni başkan seçildi.
İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ardından başlayan kongrede divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına  Kahramanmaraş Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Gençgil seçildi. Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası olağan kongresinde mevcut başkan Mehmet Kurt, Hakan Topaktaş, Ramazan Ceren ve Durdu Mehmet Güven başkanlık için yarıştılar
Faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve 2013 bütçesinin okunması ardından adayların konuşmalarına geçildi.
İlk konuşmayı yapan Hakan Topaktaş, “ Bilindiği üzere 2010 yılında yapılan seçimlerde esnaf odamıza aday olmuştum. O seçimlerde esnaf arkadaşlarım da bizlere ciddi destek verdiler. Ama neticesinde seçimi kaybettik. Ama ben kimseye küsmedim, darılmadım, gücenmedim ve çalışmalarıma bu güne kadar devam ettim. Sizlere layık olmak adına ve esnaf odamızı daha iyi bir yere taşımak adına tekrar aday oldum ve bu konuda sizlere söz veriyorum. “ dedi.
Daha sonra konuşma yapan Ramazan Ceren, “Bu seçimin aday arkadaşlarımıza ve esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Şuanda gözle görülen sıkıntılarımızın ve problemlerin giderilmesi adına aday oldum. Afşin esnaf odamızın yeni hizmet binasına, şık ve modern bir hizmet binasına olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra birçok problemlerimiz var. bunlar bizim göreve geldiğimiz zaman yapacağımız hizmetlerdir. Bu hizmetleri yaptırmak için Afşin ve Kahramanmaraş’ta çalınmadık kapı bırakmayacağız. Biz istiyoruz ki esnaf odası sayesinde Afşinli esnaflar tek yürek olsun ve söz hakkı olsun. Ben istiyorum ki Afşin’imizde bu değişim ve gelişimin oluşması için hep beraber el ele vererek yapalım.” şeklinde konuştu.
Durdu Mehmet Güven ise, “Bu bir hizmet yarışıdır. İnşallah esnaf arkadaşlarımız bize görev verdiği zaman bizler esnaf arkadaşlarımız nerede olursa olsun yanlarında yer alacağız. Esnaf ve Sanatkârlar odamızda emeği olan ve hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Seçimler için gelerek bizlere destek olan olmayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimin memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan Mehmet Kurt’ta şunları söyledi:
“Değerli meslektaşlarım Yeni dönemde daha genç ve dinamik bir kadro oluşturduk. Siz esnaflarımızın bu yeni dönemde bize görev vermesi halinde hizmetlerimize devam ederek Odamızı daha güzel yerlere taşımayı hedefliyoruz. İnsanlar geçici kurumlar kalıcıdır. Odamızın saygınlığına gölge düşürmeden, kimseyi kırmadan saygıyla sevgiyle ve demokratik bir şekilde genel kurulumuzu yapmak temennisiyle tüm esnaf ve sanatkârlarımıza bol kazançlı günler diler sevgi ve saygılar sunarım.” dedi.
Konuşmalar ardından seçimlere geçildi. 747 esnafın oy kullandığı seçimlerde Hakan Topaktaş 207, Ramazan Ceran 202, Mehmet Kurt 177 ve Durdu Güven ise, 161 oy aldı. 16 oy ise geçersiz sayıldı.
Hakan Topaktaş’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Asil üyeler sırasıyla: Mehmet Gedik, Murat Arıkan, Çetin Türkcephe, Mustafa Dağ, Mehmet Dağdelen, Metin Sığınır, Oğuz Başaran, İlker Kızılay.
Yedek üyeler sırasıyla: İsmail Karakaya, Aydoğan Arıkan, İshak Kartal, Hamit Karakoç, Harun Somun, Mustafa Dadak, Çağlar Akbudak, Kenan Yıldırım, Kemal Öztürk
 
Editör: Haber Merkezi