13 Şubat Perşembe günü saat 14.00’da düzenlenecek olan konferans Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleşecek. Uzmanlar tarafından esnaflara İş Sağlığı ve Güvenliği konusu anlatılacak.
Konferansa tüm esnafları davet eden Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun, kamu ve özel sektör ayrımı gözetilmeksizin, bütün iş ve işyerlerinde, tüm çalışanlara uygulanması öngörülmüştür. Gerek kapsam, gerekse işyeri organizasyonu bakımından önemli yenilikleri içeren Kanun ile ülkemizde, iş sağlığı ve güvenliği alanında yeni bir dönem başlamıştır.

"İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve kontrol tedbirlerinin alınması amacıyla yapılması gerekli çalışmalar" olarak tanımlanan İş sağlığı ve güvenliği, Risk Analizi ve Acil Durum Planı'nı tüm işyerlerinin hazırlaması gerekiyor. Kanunun İşveren ile Çalışanların Görev, Yetki ve Yükümlülükleri 6331 sayılı Kanunun 4. Maddesinde detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Bu yetki ve yükümlülüklerle birlikte kanunun 26. Maddesinde, yükümlülüğünü yerine getirmeyen işyerlerine her bir işlem için 1.000 TL ile 80.000 TL’ sı arasında İdari para cezası yaptırımı öngörülmüştür.  

Bu gelişmeler ve ilgili kanun kapsamında olan Esnaf ve Sanatkârlarımızın mağdur olmamaları için İş sağlığı ve güvenliği, Risk Analizi ve Acil Durum Planı,iş yeri tehlike sınıfları, iş yeri hekimi ve uzmanı, hakkında Üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla 13 Şubat 2014 tarihinde Perşembe günü saat:14.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonunda iş sağlığı ve güvenliği hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Tüm esnaf arkadaşlarımızı bu toplantıya katılmasını diliyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi