Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, eski hükümet konağının milli emlak tarafından Afşin Belediyesi’ne tahsis edildiğini kaydetti.
Afşin Belediye gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra eski hükümet konağını yıkacak.  Belediye söktüğü yere ise, yeni bir meydan yapacağı bildirildi.
 
Konu hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “ Bildiğiniz gibi 2009 yılında göreve geldiğimizde imarla ilgili bir çalışma başlatmıştık. Mevcut imarlarda imar revizyonu ile Gerger mahallemizde de 6 bin 300 dönümlük yeni bir alanda yeni bir imar alanı oluşturduk. Bu çalışmalar neticesinde eski hükümet binamızın bulunduğu bölgeyi yeşil alan olarak belirlemiştik ve burayı bir şehir meydanına dönüştürmeyi hedefliyorduk. Yaptığımız çalışmalar yeni netice verdi. Eski hükümet binasının arazisinin Milli Emlak tarafından Afşin Belediyemize meydan düzenlemek üzere tahsis belgesi yeni geldi. Şimdi konağımız boşaltılıyor ve birkaç gün içerisinde yerinden kaldırarak görkemli güzel ve şehre yakışır, ihtiyaçlarımızı karşılayacak olan bir meydan yapacağız. Ümit ediyoruz ki bu çalışmamız şehrimize bir marka katacak.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi