Eşi vefat eden ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kadınların 250 lira maaş ödemesi sistemine kayıtlar sürüyor. Afşin’den şuan kadar 382 kişi müracaat etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme sistemi için başvurular tüm Türkiye’de olduğu gibi Afşin’de de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devam ediyor.
Afşin’de şuana kadar 382 kişi müracaat etti. Müracaat edenlerin yaklaşık 210 kişinin işlemi olumlu sonuçlandığı belirtildi. İşlemleri olumlu sonuçlanan 210 kadın ise şimdilerde ilgilerden gelecek ‘maaşınız hesabınıza yattı’ müjdesini bekliyor. Sistem, eşi vefat eden kadınlara destek amacıyla başlatıldı. Bu sistemle her bir kadın için 250 lira maaş ödemesi yapılacak.
Eşini kaybeden ve çocuklarına bakmak zorunda kalan kadınların Nisan ayı boyunca sisteme girişleri yapılıyor. Bunun için sigortası bulunmayan ve eşi vefat edenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuracak. İlk ödeme Mayıs ayında her bir kişi için 250 lira olarak verilecek. Arkasından iki ayda bir ödeme yapılacak. Eşi olmayan hanımların hesaplarına iki ayda bir 500 lira maaş yatırılacak. Eşini kaybeden ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan maaş alacak kadın sayısı 100 bin ile 150 bin arasında değişiyor.