Afşin'de, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle düzenlenen fidan dikim ve dağıtım törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çam fidan dikim töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Afşin'imizde bu yıl ağaçlandırma açısından güzel gelişmeler yaşanıyor. Afşin'de bütün kurumlar bir fidan dikme organizasyonu gerçekleştiriyor. Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Orman İşletme Şefliğimizin faaliyetleri kapsamında Eshab-ı Kehf'e çam fidanı dikiyoruz. İlçemizde daha önce okullarımızın ve bazı kurumlarımızın katıldığı fidan dikme organizasyonları gerçekleşti. Yeşil Afşin'imizin daha güzel hale gelmesi için Kaymakamlığımızın, belediyemizin ve kurumlarımızın çalışmaları devam ediyor. Orman İşletme Şefliğimizin destekleriyle Eshab-ı Kehf'in etrafına binlerce ağaç dikmeyi hedefliyoruz.  Vatandaşlarımız diktikleri fidanlara sahip çıkarsa ilçemiz daha güzel bir hale gelecek. Bu organizasyonda emekleri bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah diktiğimiz ağaçların sulama faaliyetlerini gerçekleştirirsek güzel bir sonuç alacağımıza inanıyorum." diye konuştu.



Yeniden yeşil Afşin için adımlarımızı atıyoruz diyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Afşin Kaymakamlığı, belediyemiz, EÜAŞ Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen ağaç dikme etkinliğinde bir araya geldik. Eshab-ı Kehf'imizde geçtiğimiz yıl dikmiş olduğumuz çam fidanları kuraklık nedeniyle kurudu. Şuanda kuruyan fidanlarımızın yerine yenilerini dikiyoruz. Yeniden yeşil Afşin için adımlarımızı atıyoruz. İnşallah Afşin'ini eski formuna kavuşturarak yemyeşil bir hale getireceğiz."dedi.


Afşin Orman İşletme Şefi Ayşegül Çınğıl, " 21 Mart Ormancılık Günü dolayısıyla Afşin'de Kaymakamlığımızın öncülüğünde fidan  dikim etkinliği düzenledik. İlçemizin en önemli kültürel mirası olan Eshab-ı Kehf'imizi ağaçlandırıyoruz. Dünya ormancılık günü, tüm dünyaya ve ülkemize yeşil bir gelecek getirir. Ayrıca ilçemizde Orman İşletme Şefliğimizce vatandaşlarımıza 5 bin adet çam fidanı dağıttık. Bütün bu çalışmalarımız yeşil Afşin'in daha yeşil olabilmesi için.” şeklinde konuştu.

Eshab-ı Kehf'te düzenlenen ağaç dikme etkinliğine, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı yardımcıları, daire emirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri,muhtarlar  ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dikim töreninin ardından ilçe merkezinde vatandaşlara Afşin Orman İşletme Şefliği tarafından 5 bin adet çam fidanı dağıtıldı.



Editör: Haber Merkezi