Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından hazırlanan “Bir Kadın Bin Umut” isimli proje kapsamında 30 genç kız ve kadın giyim teknolojisi kursu almaya başladı. Kurstan başarılı olan bayanlar Eshab-ı Kehf’i nakşedecekler hem Eshab-ı Kehf’i tanıtacaklar hem de kendilerine gelir kaynağı olacak.
 Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) illerinde ikinci defa uygulama koyduğu Sosyal Destek (SODES) Programı kapsamında Afşin’den sunulan 31 projenin 8’ü kabul edildi. Kabul edilen projelerin bir tanesi de Afşin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Bir Kadın Bir Umut” isimli projeydi. Ticaret Odası, projeyi uygulamaya koydu. İlçede bulunan 30 kursiyere giyim teknolojisi kursu veriliyor. Proje kapsamında alınan 5 adet dikiş makinalarıyla kursiyerler, uzman kişiler tarafından eğitiliyor. Eğitimini tamamlayan kursiyerler, Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerinden bir tanesi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni nakşederek hem Eshab-ı Kehf’i tanıtacaklar hem de kendilerine gelir kaynağı olması planlanıyor.
Hem kendileri kazanacak, hem de Eshab-ı Kehf tanıtılacak
Proje hakkında bilgi veren Afşin Ticaret Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha önce birkaç projeye imza atmıştık. Özellikle kurumlarımızın hazırlamış oldukları projelere Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak olduk. Hazırlanan projelerini hayata geçmesi bizi Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak çok mutlu ediyor. En son hazırladığımız “Bir Kadın Bin Umut” Projesi DOĞAKA’nın desteğiyle şuanda hayata geçmiş durumda. Biz bu projeyi hazırlarken beş adet düz dikiş makinası ve bir adet nakış makinası almıştık.  Nakış makinesi ile bölgemizin en önemli turizm değeri olan Eshab-ı Kehf’i işleyerek, tanıtım olarak dağıtmak istiyoruz. İnşallah bu projeleri biraz daha geliştirerek Afşin’e daha güzel projeler kazandırma noktasında gayretlerimiz var.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi