Turizm Tanıtma Platformu (TUTAP),Afşin Belediyesi ile Afşin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, "Eshab-ı Kehf Uyanıyor" isimli tanıtım filminin çekimleri son buldu.

Yedi uyurların yaşamını konu alan ve bölgedeki tarihi mekanlarda çekim yapan set ekibini ağırlayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, tanıtım filminde yer alan ve emekleri bulunanlara teşekkür etti.

Eshab-ı Kehf'in tanıtımı noktasında güzel bir sinerji yakaladıklarını ve bunu kalıcı listeyle taçlandırmak istediklerini aktaran Güven, "İnşallah bu manevi mirasımız kalıcı listede yer alacak. Bu değerimizi Türkiye'ye olduğu gibi tüm dünyaya da tanıtacağız." dedi.

İlçenin tanıtımı noktasında önemli bir organizasyona imza atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Gönüllü olarak projede yer alan gençlerimiz ve proje ekibi ile yemekte bir araya geldik. İnşallah Turizm Tanıtma Platformu ile birlikte yapılan bu çalışma sonucunda UNESCO Dünya Mirası Türkiye ayağının tanıtımı başlamış olacak. Ayrıca ilçemiz ve bizim göz nurumuz olan Eshab-ı Kehf’in tanıtımı açısında önemli bir organizasyon oldu. Turizm Tanıtma Platformu tarafından çekilen bu belgesel tüm tanıtım organizasyonlarında kullanılacak. Belgesel çalışmasına öncülük eden Turizm Tanıtma Platformu Genel Başkanı Fikret Yıldız'a, bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal'a ve tanıtım filminde gönüllü olarak görev alan genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki günlerde montajı tamamlanacak “Eshab-ı Kehf Uyanıyor" tanıtım filmi merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi