AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleriyle Türk Hava Yolları SKYLİFE Dergisinin Temmuz sayısında “Eshab-ı Kehf Külliyesi” yer alacağı bildirildi.

Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerinden bir tanesi olan Afşin Esab-ı Kehf Külliyesi, Türk Hava Yolları’nın aylık dergisi olan ve uçuşlarda dağıtılan SKYLİFE Dergisi’nin Temmuz ayında Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni tanıtan “En Uzun Uyku” isimli yazı yayımlanacak. Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan dergi, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tanıtımına büyük ölçüde katkı sağlanacak.

Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne katkı sağlayacağını kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş ilimizin kültürel tarihinde önemli bir yer tutan Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımı amacıyla Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda Tük Hava Yolları SKYLİFE  Dergisinde Temmuz  2014 sayısında, Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mehmet  Özkarcı  Beyin kaleme aldığı  Eshab-ı  Kehf  Külliyesini tanıtan  “ En Uzun Uyku” adlı yazı yayımlanacaktır. Eshab-ı Kehf’i konu alan  bu  yazının Kahramanmaraş’ımızın  tanıtımına katkıda bulunması dileğiyle “ dedi.

ESHAB-ı KEHF KÜLLİYESİ’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Külliyenin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Çevresini Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can, “AK Parti Gurup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal’ın girişimleriyle Türk Hava Yolları SKYLİFE Dergisi’nin Temmuz ayı sayısında Eshab-ı Kehf Külliyesi olacağını öğrendik. Bu bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bildiğiniz gibi Eshab-ı Kehf Külliyesi, Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerden bir tanesi. Bizlerde bu eseri, tüm dünyaya ve tüm ülkeye tanıtmak zorundayız.  Türk Hava Yolları’nın dergisi olan SKYLİFE’de önemli bir dergi. İnşallah bu Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin tanıtımına büyük katkı sağlar. Dernek olarak Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a ve bu yazıyı kaleme alan Sayın Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Mehmet  Özkarcı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi