Afşin İlçe Müftülüğünce, Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camisi yararına iftar programı düzenlendi.

Öğretmenevinde düzenlenen iftar programında konuşan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlanan Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camisini biran önce tamamlayarak halkın hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

Afşin'in sembol camisi olacak cami inşaatının tamamlanması için ciddi bir ödenek ihtiyacı olduğuna değinen Kaymakam Pınar, "Afşin Müftülüğümüz külliye ve cami inşaatına destek olmak için elinden geleni yapıyor. Afşin'e güzel bir hizmet yapılıyor ve bunun tamamlanıp hizmete sunulacağını biliyoruz. Caminin 4'te 3'ü bitti. Kaba inşaat diye tabir ettiğimiz fiziki gerçekleşme sağlandı. Fakat ince işçilik duruyor ve tamamlanması için ödenek gerekiyor. Artık resmi kurumlardan ödenek sağlanamamakta ve Afşin olarak bu camiye bizler sahip çıkacağız. İlçemizin sembolü olacak bu camiyi yarım bırakmayacağız." diye konuştu.

Eshab-ı Kehf'e ev sahipliği yapan Afşin'in önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, şunları söyledi:

"Afşin, tarihi yönü olan, Eshab-ı Kehf'i bağrında barından önemli bir ilçemiz. Dolayısıyla Afşin'in ihtiyaçlarını görmezden gelemeyiz. Kahramanmaraşlılar olarak her zaman Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf ile övündük ve övünmeye devam ediyoruz. Şimdi Eshab-ı Kehf bizi imtihan ediyor ve bizlere diyor ki o tarihi mekan, hadi o övündüğünüz Eshab-ı Kehf'in camisine sahip çıkın. Öyleyse tüm Kahramanmaraş olarak Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camisinin bir kenarından tutacağız."

Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camisi'nin tamamlandığında ilim merkezi olacağına değinen İl Müftüsü Sürgeç, " Burada sadece namaz ibadetini yerine getirmeyeceğiz. Projemiz tamamlandığında çok önemli kültür merkezi olacak. Özellikle gençlerimize ve ailelerimize yönelik birçok faaliyetimiz olacak." diye konuştu.

Ramazan bayramının ardından Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Camisinde inşaat çalışmalarının tekrar başlatılacağını söyleyen Afşin İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, "İlçe Müftlüğü olarak bu eserin tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda gerek sivil toplum kuruluşlarımızın, halkımızın, gerekse işadamlarımızın desteğine ihtiyacımız var. İl Müftümüz Sayın Cemal Sürgeç'ten de sözünü aldık ve yakın bir zamanda il genelinde külliye için yardım toplayacağız. İnşallah Afşinlilerimizin de destek ve gayretleriyle bu eseri ilçemize kazandıracağız." açıklamasında bulundu.

İftar programına, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan,MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, işadamları ile imamlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi