Afşin’in ve Eshab-ı Kehf’in tanıtımı için ülke genelindeki koşu organizasyonlarına katılan Eshab-ı Kehf Koşu Grubu, dünyanın en iyi 8 yarı maratonundan biri olarak değerlendirilen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2021 takviminde yer alan Merrell Alanya Ultra Trail'den madalya ile döndü.

Afşin’e 3 madalya ile dönen Eshab-ı Kehf Koşu Grubu üyesi Sıtkı Gönen, şu açıklamalara yer verdi:

İstanbul’da tarihi Yarımada'daki 21 kilometrelik koşunun startını, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından verildi. Yenikapı Etkinlik Alanı'ndan yarışa başlayan 4 bin elit sporcu, Kumkapı, Sarayburnu, Sirkeci istikametinden devam ederek Eminönü'nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü'nü geçti. Buradakaki maratondan madalya ile dönmek bizleri gururlandırdı.

Ardından Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2021 takviminde yer alan ve 24 ülkeden 544 sporcunun katılımıyla düzenlenen n Merrell Alanya Ultra Trail'de 17 kilometrelik mesafede ikincilik ettik. Ayırıca finiş ve kürsü madalyalarıyla birlikte 3 madalya kazandık.

Bu yılda ilçemizi tanıtımı için ilçemizin sembolü olan ters lale figürlü tişörtle katıldık. Eshab-ı Kehf Koşu Grubu olarak 15 yıldır ilçemizi ve göz nurumuz Eshab-ı Kehf’i tanıtmak için tüm organizasyonlara katılmaya gayret ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi