Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, kick boks şampiyonası için Afşin'e gelen, 55 ilden katılan yaklaşık 700 sporcuyu, antrenörler ve teknik heyeti Eshab-ı Kehf Külliyesinde ağırladı.

Afşin'in büyük organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyen Güven, "Afşin'de ilçe bazında büyük bir organizasyon yapılıyor. Gençler Türkiye Okullar Kick Boks Şampiyonası ilçemizde düzenleniyor. 700'e yakın kick boks sporcusu, antrenörlerimiz, teknik heyet ve sporcularımızın aileleriyle birlikte 900 insanı misafir ediyoruz. Burada derece elde eden sporcularımız milli takım sporcusu olacak. Türkiye Kick Boks Şampiyonasına ev sahipliği yapan tek ilçe olduk. Organizasyonda emeği bulunan Genlik ve Spor İlçe Müdürümüz Asef Arslan'a, Türkiye Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir ve tüm bakanlık personellerimize teşekkür ediyorum. Böylesine büyük bir organizasyonu ilçemizde yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz."dedi.

Eshab-ı Kehf'in bin 600 yıllık bir vakıf olduğunu söyleyen Güven, " Tarihi mekanımız Eshab-ı Kehf Külliyemizde şampiyona için gelen sporcularımızı ve teknik heyeti ağırlıyoruz. ÜNESCO listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyemiz bizim için çok önemli. Sporcularımıza Eshab-ı Kehf'i tanıttık. Bu kardeşlerimiz memleketlerine döndükleri zaman gönüllü elçilerimiz olacak." diye konuştu.

Kick Boks Şampiyonasının devam ettiğini ve yoğun bir katılım olduğunu dile getiren Türkiye Kick Boks Federasyonu Genel Sekreteri Harun Demir, "Bizleri burada ağırlayan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaklaşık 900 ilçemiz var ve şampiyona Afşin'de yapılıyor. Sporcularımız bu tarihi mekanı gördüklerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor. " açıklamasında bulundu.

"Eshab-ı Kehf'te ruhumuz dinlendi"

Afşin'de bulunmaktan ve Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret ettikleri için memnun olduklarını ifade eden Antalya kick boks grubu antrenörü Mustafa Yakıcı ise, " Afşin'e gelmeden önce yurt müdürlüğü bize konaklamak için şu adrese gideceksiniz diye mesaj gönderdi. Afşin'e geldiğimizde kendi evimize gelmiş gibi olduk. Konaklama yerine ulaştığımızda hizmetlisinden, yurt müdürüne kadar sporcularımızı karşıladı. Bu bizi çok mutlu etti. Biz bu özlemi unutmuşuz. Fakat Afşin'de tekrar hatırladık. İlçe halkının bizlere göstermiş olduğu sıcak kanlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Afşin Belediyemiz, tüm sporcu ve teknik heyeti Eshab-ı Kehf gibi güzel bir mekanda ağırlayarak, yemek verdi. Böylesine güzel ve maneviyatın güçlü olduğu bu mekanda bizlere dua etmemizi sağladığı için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf, gerçekten de herkesin gelip görmesi gereken bir tarihi mekan. Burada sporcularımız dua etti. Ruhumuzun dinlendiği, huzur ve mutluluk veren bir yer." diye konuştu.

Yemek programının ardından, kick bosk sporcuları Eshab-ı Kehf Külliyesini gezerek şampiyona için dua ettiler.

Editör: Haber Merkezi