Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali’nin bu yıl 9 Eylül günü düzenleneceğini söyledi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, bu sene 41.si düzenlenecek olan Geleneksek Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivali ve Afşin Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Aydoğan, festival çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. 
Afşin’in kültür şehri olduğunun altını çizen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Afşin bir kültür şehri ve Eshab-ı Kehf en tepede ve en önemli yapıya sahiptir. Buradan kaynaklanan nedenlerle kırk yıldan buyana Eshab-ı Kehf adına güreş festivali düzenliyoruz. Zaten Afşin dünya çapında güreşçiler çıkartmış bir şehirdir. Biz gençlerimizin yeniden bu spora yönelmeleri için ve yeniden dünya çapında başarılar elde edebilecek güreşçiler çıkartmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu güne kadar uyguladığımız güreş festivalinin devamı için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bütün gayretimizle karakucağın kırpınarını yapabilmek için çalıyoruz. İnşallah önümüzde ki yıllarda biz ve yeni gelecek arkadaşlarımız Afşin’de yapılan Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivalini Türkiye’nin en önemli güreş festivaline dönüştüreceğiz. Bunun organizasyonun bu seneki hazırlıkları tamamlanmak üzere afişlerimiz basılıyor.” dedi.
Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“9 Eylül’de gerçekleşecek olan festivalimize her yıl olduğundan büyük bir katılım bekliyoruz. Bölgede en canlı ve en dinamik güreş festivali gerçekleşecek. Halımız da katılım olarak, sevgi olarak, güreşçilere ilgi olarak da en tepe noktadır. Festivalimizde çevre ilçelerimizden herkesi davet ediyorum. Arkadaşlarımızın ve halkımızın iyi bir organizasyon ve iyi güreşler göreceklerine inanıyorum.  Bu dönem ağır sıklette güreşçilerimizin güreşlerine daha çok şahit olacağız. İnşallah Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş Festivalini Türkiye’nin en önemli güreş festivaline dönüştüreceğiz”
Editör: Haber Merkezi