Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar Eshab-ı Kehf'e akın etti.

İslam Alemi için büyük önem taşıyan özel gün ve gecelerden Kadir Gecesinde Afşin Eshab-ı Kehf misafirlerini ağırladı. Tarihi külliye en kalabalık günlerinde birini yaşadı.

Kadir Gecesi'nde, Dünya Kültür Mirası Aday Listesine alınan Eshab- Kehf Külliyesi'nde  namazlarını kılmak isteyen insanlar saatler öncesinde tarihi mekanı doldurdu. Külliye, çevre il ve ilçelerden ibadet için gelen 5 bin vatandaşla doldu taştı.

Kadir Gecesi kılınan namazlar ve edilen dualarla idrak edildi. Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin en önemli kültür mirasları arasında yerini alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesine alınan Eshab- Kehf, Kadir Gecesi'nde vatandaşlarını akınına uğradı. Şehrin tarihi ve ibadet mekanlarını gezen misafirler iftar saatine doğru Eshab-ı Kehf'te yerini aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte yanlarında getirdikleri yiyeceklerle iftarını açan vatandaşlar daha sonra akşam namazını kıldı. Yatsı namazına kadar din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve vaazı dinleyen kalabalık ardından yatsı ve teravih namazı için saf tuttu.Tamamen dolan camide yer bulamayan misafirler bu kez tarihi mekanın bahçesinde yanlarında getirdikleri seccadeler üzerinde namaza durdu.

Eshab-ı Kehf'te Kadir Gecesi'ni idrak eden vatandaşlar gecenin kalan kısmını değerlendirmek üzere evlerinin yolunu tuttu.


Editör: Haber Merkezi