Kahramanmaraş'ın merkez ilçesi Dulkadiroğlu'nda hayırsever vatandaşların destekleriyle yaptırılan bin kişilik camiye Afşin'de bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesinin ismi verildi.

Dulkadiroğlu'nun İstasyon Mahallesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi ve hayırsever vatandaşların desteğiyle tamamlanan Eshab-ı Kehf Camii'nin açılışı dualar eşliğinde gerçekleşti.

Eshab-ı Kehf Camiinin, İstasyon Mahallesine 1985 yılından buyana yapılan cami olduğu söyleyen, Mahalle Muhtarı Hasan Fındık, camiinin yapılmasında emekleri bulunan belediye başkanlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Camiinin İslam'ın kalbi olduğunu ifade eden Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, "Camiler herkesi eşit şartlarda bünyesinde toplayan mekanlardır. Bir ülkenin Müslüman ülkesi oluşunun mühürdür camiler. 2012 yılında inşaatına başlanan ve vatandaşlarımızın, büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemizin desteğiyle mahallemize kazandırılan Eshab-ı Kehf Camiimiz mahallemize en güzel şekilde hizmet edecek. 2 katlı inşa edilen camiimizde bin kişinin aynı anda ibadet edebilir.Eshab-ı Kehf Camimizin inşasında emeği geçen herkesi, başta belediye başkanlarımızı ve hayırsever vatandaşlarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan duaların ardından dualar eşliğinde Eshab-ı Kehf Camii'nin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra camii gezildi ve protokol üyeleri ve vatandaşlar cuma namazını yeni camide kıldılar.

Cuma namazından sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Eshab-ı Kehf Camii'nin açılışına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay Katıldı. daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi