Eshab-ı Kehf “UNESCO” Listesine girecek

Kahramanmaraş Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) listesine alınması için çalışmalar başlattı.

Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserleri arasında yer Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi UNESCO listesine girebilmesi için çalışma başlattığını duyurdu.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı makamında kabul etti. Yapılan görüşmeler sonrası Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin UNESCO listesine girebilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yapılan görüşmeler sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Eshab-ı Kehf’in Antik Çağ’dan beri önemli bir ziyaretgâh olduğunu, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından Eshab-ı Kehf veya Eshab-ı-Kehf adıyla bilinen kutsal bir mekân olarak kabul edildiğini belirterek, bu kutsal mekânın UNESCO Dünya Miras Listesine alınması amacıyla başlatılan çalışmanın sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi