Afşin Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen 4. Hac, Umre ve İnanç Turizmi fuarına katılarak “Eshab-ı Kehf” stant açtı. Eshab-ı Kehf Standını gezen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Afşin Belediyesi’ni Eshab-ı Kehf konusunda özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.
 
21-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, Diyanet İşleri Hac Umre Genel Müdürü Erdem Yücel, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kâbe Baş Müezzini Ahmad Yunis Khojah ve yardımcısı Basem Hamdan Allehyani, Şeyh Muhammed Eyyüp Hoca katıldı.
 
Müezzinlerin Kur’ân tilavetleri ile başlayan programda Kâbe’nin manevî atmosferi salonda hissedildi. Açılışın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve protokol üyeleri Afşin Belediyesinin standını ziyaret etti.
 
ESHAB-I KEHF İNANÇ TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR MEKAN
 
Burada Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan tarafından karşılanan Vali Mutlu, Başkan Aydoğan’a; “Sizi şahsınızda tüm ekibinizi kutluyorum. Gerçekten bu tanıtım çalışmanızı 3 yıldır açılışını yaptığım bu fuarda takip ediyorum. Bu nedenle tebrik ediyorum. Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi ülkemizin inanç turizmi açısından oldukça önemli bir mekan ve bu mekanın ruhaniyetine en uygun fuarlardan biriside burası. Buraya Eshab-ı Kehf Külliyesini getirdiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Vali Mutlu’nun bu konuşmasına Başkan Aydoğan; “standımızı ziyaret ederek gerçekten bizi onurlandırdınız. Buradaki tanıtım çalışmamıza şevk kattınız. Göreve geldiğimizden bu güne kadar Külliyemizin tanıtımı için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu konuda sizlerinde desteğini bekliyoruz ve en kısa zamanda misafirimiz olmanızı arzu ediyoruz” cevabını verdi.
 
Başkan Aydoğan konuşmaların ardından Vali Mutlu’ya Eshab-ı Kehf Gravürü takdim etti.
 
3 gün süreyle açık kalan fuarda Afşin Belediyesinin standı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi gördü. Fuar ziyaretçilerine broşür, kitaplar ve tanıtım cd’si dağıtıldı. 
 
Editör: Haber Merkezi