Afşin Belediyesi, Avrupa'nın en büyük 5. turizm fuarı olan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Eshab-ı Kehf'i tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı.


Afşin Belediyesi, İstanbul TÜYAP'ta 26 - 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 21.'incisi düzenlenecek EMITT Fuarına katılmak için tanıtım ekibi ile yola çıktı. 


Ana Tema Eshab-ı Kehf


EMITT 2017 Fuarında, Eshab-ı Kehf Külliyesi ve bölgenin tanıtımın yapılabilmesi için hazırlıkların tamamlandığını ifaden eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " 70 den fazla ülkenin katıldığı Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ana temamız Eshab-ı Kehf, kültür ve tarih mirasımızı en şekilde tanıtmak için çalışacağız." dedi.


EMITT'in yörenin turistik değerlerini turizm firmalarına aktarabilmek için uygun bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Güven,  " Avrupa'nın en büyük 5. turizm fuarı olan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılmamızın sebebi göz nurumuz olan manevi mirasımız olan Eshab-ı Kehf'i tanıtmak. Yerli ve yabancı turizmcilere, turistlere, gezi severlere Eshab-ı Kehf'i en iyi şekilde tanıtma amacındayız. Tanıtım çalışmalarının yanı sıra Eshab-ı Kehf'in, UNESCO Dünya Mirası Listesi kalıcı listesinde yer alması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda, Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla önemli bir aşama geçtik. Bundan sonra burasının bütün nesillere bir dünya mirası olarak bırakılmasını hedefliyoruz. UNESCO kalıcı listesine alınması noktasında müracaatlarımız var. Eshab-ı Kehf kalıcı listede yer aldığında turizm anlamında da elimizi çok rahatlatacak. Bizim amacımız bu tür organizasyonlarda Eshab-ı Kehf'i tanıtmak." diye konuştu.


26 - 29 Ocak 2017 tarihleri arası İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek fuar için gerekli hazırlıkları yaptıkların tamamlandığını belirten Güven, " 2016 yılında 20.'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında Afşin'imizi temsil ederek Eshab-ı Kehf temalı 90 metre kare alana oluşturulmuş stantta fuar ziyaretçileri ile buluştuk. Bu senede güzel bir organizasyon ile Eshab-ı Kehf'i turizmcilere tanıtacağız. EMITT'e tur operatörleri, seyahat acentaları, oteller, hava yolları, gemiyle seyahat firmaları, turistik beldeler, kültür ve turizm müdürlükleri, kalkınma ajansları, uluslararası tanıtım ofisleri, araç kiralama firmaları, hastaneler, il ve ilçe belediyeleri ve turizm sektörüyle ilgili tüm kuruluşlar katılıyor. Standın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, en gözde stantlar arasında yer alması için çaba harcayacağız. Üç ayı aşkın süredir hazırlandığımız bu fuar turizm açısından büyük önem taşıyor. Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına yeni projeler sunan EMITT, Afşin ve Eshab-ı Kehf için büyük bir fırsat anlamına geliyor" açıklamasında bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi