Afşin'de, '2023 Eğitim Vizyonu' projesi kapsamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Belediyesi işbirliğinde 'Eshab-ı Kehf Eğitim Festivali (Es-KEF)' düzenlendi.

Rabia parkında düzenlenen festivalde, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi boyunca okullarda TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan projeler "Yemliha Bilim Köşesi, Mekselina Kültür Köşesi, Mislina Yaşam Köşesi, Mernuş Spor Köşesi, Debernuş Resim Köşesi, Şazenuş Ahşap ve Metal Köşesi ve Kefeştateyyuş Dil-Tarih-Edebiyat Köşesi"nde sergilendi. 7 köşeye Eshab-ı Kehf'te 309 yıl uyuyan Yedi uyurların isimleri verildi.

Afşin Kayamakamı Ahmet Can Pınar, açılış töreninde yapmış olduğu konuşmada, ilki gerçekleştirilen 'Eshab-ı Kehf Eğitim Festivali'nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, emekleri bulunanlara teşekkür etti.

Eshab-ı Kehf Eğitim Festivalini geleneksel hale getireceklerini belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, birincisi düzenlenen 'Eshab-ı Kehf Eğitim Festivali'yle yıl içerisinde okullarda yapılan öne çıkan projeleri sergileyerek, Afşin'in ve bölgenin tarihi ve kültürel değeri olan Eshab-ı Kehf Külliyesinin tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Turan, gelecek yıl yapılacak festivali Eshab-ı Kehf Külliyesinde yapmak istediklerini belirtti.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Eshab-ı Kehf Eğitim Festivaline destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, emekleri bulunan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Afşin'deki Eshab-ı Kehf'in tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı, "Kuran'ı Kerim'de de bahsedilen Eshab-ı Kehf olayının Afşin'de olması bizim için bir şereftir. Geçmişte bu coğrafyada gerçekleşmiş zalimliğe ve zulme karşı baş kaldıran 7 gencin, yeni nesillere örnek olması adına yapılan güzel bir proje hayata geçirilmiş. Dünyada bulunan Eshab-ı Kehf'ler içerisinde Kuran'ı Kerim'deki ayete en uygun olduğu yer araştırmalar sonucunda da Afşin'de olduğu belirtilmiştir. Büyükşehir belediyesi olarak Eshab-ı Kehf'in tanıtılmasına için projeler gerçekleştiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından davetliler, yıl içerisinde hazırlanan projeleri gezdi.

Festivale, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Asef Arslan, okul idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi