Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, busene ikincisi düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu’nun uluslararası takvimde yer alması için çalışacaklarını kaydetti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Afşin’de düzenlenen 2.Uluslar Arası Eshab-ı Kehf Sonuncu Baba Koşusunun ödül törenine katıldı. Terzi, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.
Törende birde konuşma yapan Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, “Medeniyetlerin yaşandığı ve birçok imparatorluğa başkentlik yapan bu beldenin tanıtılması lazım. Buda kültürle, sporla ve sanatla oluyor. Bu ultra maratonun burada yapılması hakikaten de bölgenin tanıtılması için önemli bir aktivite olarak görüyorum. Biz atletizm federasyonu olarak bu yarışı desteklemek için buradayız. Afşin Belediye Başkanımız Fazlı Aydoğan’a, Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. ayrıca bu organizasyonun hayata geçmesinde büyük emekleri olan İbrahim Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Biz atletizm federasyonu olarak bu organizasyonu uluslararası takvime aldırmayı da burada sizlerin huzurunda söz veriyorum. Bu sayede burayı daha çok geliştireceğiz ve daha çok insanın buraya gelerek daha çok tanımasını sağlayacağız.

Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ise, “ Bu organizasyonda bizlerden desteklerini esirgemeyen Federasyonumuza, Elbistan Belediye Başkanımız Durmuş Küçük’e ve halkımıza çok teşekkür ediyorum. ama bu maratonun özellikle teşekkür etmek istediğim bir kişi var, İbrahim Şahin kardeşimiz olmasaydı bugün bu programlar gerçekleşmeyecekti kendisine çok teşekkür ediyorum. inşallah Darende, Elbistan ve Afşin parkuru az önce federasyon başkanımızın söz verdiği gibi Uluslararası büyük bir ultra maraton parkuru olacak. üç güzel şehir birbirine daha sıkı bağlanmış olacak ve Afşin’imizde büyük ve güzel bir etkinlik kazanmış olacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi