Afşin'e, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yaptırılan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatının en zor kısmı olan ana kubbe çalışmasında sona gelindi. Her geçen gün caminin ana hatları biraz daha ortaya çıkmaya başladı.

Külliye çalışmaları kapsamında toplanan yardımlar ve bağışlar ile satın alınan atıl binaların yıkımı gerçekleştirilmişti. Eski binaların yıkılması ve hafriyatların kaldırılmasının ardından Külliye’nin ana giriş kapısı açılmıştı.

İnşaat Mühendisi Murat Şişik, Eshab-ı Kehf Camiinin yapımı hakkında şu bilgilere yer verdi: " Caminin kubbe çalışmasında sona geldik. Kubbenin tuğla döşemesi yapıldı ve şuan demirleme işlemi devam ediyor. Minaremizin son kalıbını yaptık. Perşembe günü kubbeye ve minareye beton dökeceğiz. Geceleri hava sıcaklığı eksilere düştüğü için kubbeye beton döküldükten 3 gün sonrasına kadar alttan ateş yakılarak ve üstten battaniyeyle beton koruması yapacağız. Çünkü betona zarar gelmemesi için bu korumaları yapmak zorundayız. Kubbenin tuğla olarak yapım amacı statikte her hangi bir sakıncası yok sadece akustik ve ısı yalıtımı amacıyla yapılmış bir imalattır.  30 Kasım itibarıyla inşaata ara vereceğiz nedeni ise havanın soğuk olması betona zarar vermektedir. Kalıp sökme işlemlerimiz devam edecektir. Mart 2018'de yada hava şartları el verirse şubat ortasında inşaat çalışmasına başlayacağız."

Cami tamamlandığında, 2 bin kişi aynı anda ibadet edecek. İçerisinde 350 kişilik konferans salonu ve öğrencilerin yararlanacağı kütüphane bulunacaktır.

Türkiye’de bugüne kadar 3 bin 603 cami, 419 mescit inşa eden ve 25 ülkede 100’ün üzerinde camiyi hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfı'nın Afşin'e kazandıracağı Eshab-ı Kehf Camii ve Külliye inşaatı ile yeni bir ibadet yerini vatandaşların hizmetine sunacak.

Editör: Haber Merkezi