Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Müdürü Güllü Dağlı Cırık, “Küresel bir salgın haline gelen, önce dünyanın çeşitli coğrafyalarında ve ne yazık ki nihayetinde ülkemizde de etkisini gösteren Kovid-19 salgını, tüm sektör ve alanları olumsuz etkilediği gibi eğitim-öğretim çalışmalarını da maalesef olumsuz etkiledi. Bu olumsuz etkiyi kırmak ve eğitsel faaliyetleri aksatmamak adına bakanlığımızın bir dizi çalışması olmuştur. Bunun yanı sıra bizler de Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi olarak eğitsel faaliyetlerin aksamaması adına ivedi bir biçimde tedbirler almış bulunmaktayız." dedi.

Online program üzerinden canlı sınıflarda dersler yapıldığını aktaran Okul Müdürü Dağlı, “Öğretmenlerimiz içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte tüm öğrencilerimize her türlü uzaktan eğitim ile ulaşmaya çalışmakta. Gerek online program üzerinden canlı görüşme gerekse Youtube kanalları eğitimler devam etmekte. Bunun yanında en son Milli Eğitim Bakanlığımız 12. sınıflarımıza yönelik EBA ile her gün tüm branşlardan fizik, kimya, biyoloji, matematik, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, tarih, derslerinden TYT ve AYT konuları anlatılmaktadır. Tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin bu süreci önemle takip etmesi, konularla ilgili ve sormak istedikleri sorularla ilgili mutlaka okul idaresi ve sınıf öğretmenlerine ulaşmaları gerekmektedir. Tüm öğrencilerimizden isteğimiz bu süreci tatil olarak değil uzaktan eğitim olarak görmeleri ve bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerekmektedir.” Açıklamasında bulundu.

Bu zorlu süreçte görev alan ve online derslere katılan öğrencilere teşekkür eden Okul Müdürü Güllü Dağlı Cırık, “Öğrencilerimizi yalnız bırakmayan emeğini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Son olarak sevgili öğrencilerimizin şunları söylemek isterim; Siz evde kalın biz size ulaşırız yeter ki derslerimizi takibini önemle yapalım. Tüm öğrencilerimize 14 kuralı uygulayarak, sosyal mesafeyi koruması gerektiğini hatırlatmak isterim. Hep birlikte hayatlarımızı evlerimize sığdırmaya çalıştığımız bu günlerde eğitimi, sınıflardan ve okul koridorlarından çıkarıp öğrencilerimizin evlerine misafir olmaktayız. Bu zor günleri fedakarlık ve özveriyle atlatacağımızın bilinciyle hareket ediyor ve 'Evde ve sağlıkla kal Türkiye' diyoruz.” İfadelerine yer verdi.

   

Editör: Haber Merkezi