Göksun Orman İşletme Müdürlüğü, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde ağaçlandırma çalışması başlattı. Müdürlük külliyeye bin adet çam fidanı dikecek.
 
Göksun Orman İşletme Müdürlüğü, Afşin’de ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 300 bin çam fidanı dikeceği bildirildi. Bu 300 bin fidan yanı sıra Afşin-Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne bin adet çam fidanı dikecek.
Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde devam eden ağaçlandırma çalışmalarını inceledi.
Dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı Afşin’de ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Müdür Hasırcı, “Dini ve tarihi mekânımız olan Eshab-ı Kehf Külliyemizin bahçesini ağaçlandırmak için çalışmalarda bulunuyoruz. Afşin’de 3 bin dönüm ağaçlandırma çalışmalarımız mevcut ve bu alan içerisine 300 bin fidanı dikme çalışmalarına başladık. Geçen sene Afşin’imizde okullarımızda ve mezarlıkta ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Bu sene Eshab-ı Kehf’te ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Buraya bin adet fidan dikeceğiz. Ama Afşin genelinde 300 bin adet fidanımız toprakla buluşacak.” dedi.
 
Göksun İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür eden Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, “Eshab-ı Kehfe bizim için çok ayrıcalıklı bir mekan. Vakıf genel müdürlüğüne ait olan bu arazimizde ağaçlandırma çalışmalarında bulunuyoruz. Eshab-ı Kehf’i daha yeşil yapmak için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Yukarıda boş alanlarımız bulunmakta oraya ileriki zamanlarda fidanlarımızı dikeceğiz. İlgili bakanlığımıza ve orman işletme müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum yapmış oldukları çalışmalardan dolayı.” diye konuştu.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi