MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü'nün 'Ekinözü İlçesi'ne hizmet etmediğim gerekçe gösteriliyor. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde başarılı bir şekilde sandıktan çıktık' sözlerine; "Sayın Erol Üstü, partinin adıyla seçildi. Parti amblemi olmasaydı seçilebilir miydi? O zaman neden bağımsız aday olmadı? Bundan sonra bağımsız koysun denesin" şeklinde cevap verdi.
 
Başta Ekinözü olmak üzere bölgede şok etkisi yaratan Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü’nün ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesiyle ilgili olarak MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, açıklama yaptı.
“Bu Karar Bir Anda Alınmadı”
Alınan kararın çok sürpriz bir karar olduğunun hatırlatılarak, Erol Üstü’nün İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine kadar geçen sürecin nasıl geliştiğine ilişkin soru üzerine Bastırmacı; “Bu sürece bir anda gelinmedi, yani Sayın Erol Üstü’nün partiden ihracının istenmesi bir anda gelişen bir olay değil. Zaten kendisini ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ettikten sonra yapmış olduğumuz açıklamada gerekçeleri sıraladık. Sayın Üstü halkına hizmet etmiyordu, halkıyla uyum içerisinde çalışmıyordu, parti ve teşkilat disiplinine uymuyordu, başka siyasi partilerle flört ediyordu. Bunların yanında bir de ilçe halkından kendisi hakkında şikayet alıyorduk. Aradan geçen zaman zarfı içerisinde bu nedenlerden herhangi bir değişiklik olmaması nedeniyle MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak Sayın Erol Üstü’yü partiden ihraç edilmesi istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk ettik” şeklinde konuştu.
“Düzelebilir mi Diye Sabırla Bekledik”
İl Disiplin Kurulu’na sevk edildikten sonra bir açıklama yapan Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstü’nün ‘Hizmet noktasında ilçe halkının görüşlerini almak lazım. Bu il başkanının ferdi bir kararı olmamalı” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise İl Başkanı Bastırmacı; “Böyle bir karar, kişisel karar olur mu? Halkın görüşü alınmaz mı? Bu karar partimizin bir kararı olup, karar alınmadan önce gerekli kamuoyu araştırması yapıldı, Ekinözü halkıyla görüşüldü. En başta da ifade ettiğim gibi kendisi hakkında halktan bizlere şikayet geliyordu. Biz, tüm bu olumsuzluklara rağmen sabırla bekledik. Düzelebilir mi, hizmet edebilir mi, parti disiplinine uyabilir mi düşüncesiyle hareket etmiştik ama maalesef beklediğimiz olmadı. Durum böyle olunca da ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildi” diye konuştu.
“Bundan Sonra Bağımsız Koysun Denesin”
MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, ‘İhraç gerekçesinde Sayın Erol Üstü’nün ilçesine gerekli hizmeti veremediği belirtilirken, Erol Üstü de 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde sandıktan başarılı bir şekilde çıktığını söylüyor. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklindeki sorumuza ise; “Sayın Erol Üstü, partinin adıyla seçildi. Eğer kendisi ikinci dönem seçiliyorsa üç hilal bayrağımızın altında seçilmiştir. Parti amblemi olmasaydı seçilebilir miydi, mümkün müydü? O zaman neden bağımsız aday olmadı? Bundan sonra bağımsız koysun denesin” sözleriyle cevap verdi.
Bastırmacı son olarak Ekinözü Belediye Meclisi’ndeki MHP’li üyelerin istifa etmeleriyle ilgili olarak istifa edenlerin Erol üstü’nün arkadaşları olduğunu belirterek; “Dolayısıyla o istifalar normal. Bunlar siyasette olan şeyler” dedi.
Editör: Haber Merkezi