AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, “İnsanımızın nefes aldığı her noktayı hizmetle buluşturacağız” dedi.
Erkoç, 30 Mart’ın ardından hayata geçirmek istediği projelerini ve yerel seçimlerin önemini Türkiye Gazetesi Temsilcisi İnan Maden ve İhlas çalışanlarıyla paylaştı. AK Parti iktidarı öncesindeki Türkiye manzaralarından kesitler anlatan Erkoç, eski Türkiye özlemi duyanlara vatandaşın 30 Mart’ta sandıkta cevap vereceğini söyledi. Erkoç, şöyle konuştu:
“Hatırlayın kendi ülkesinde kendi parasının geçmediği, kardeşin kardeşe dövizle borç verdiği bir Türkiye vardı. Her sabah daha zayıf uyanan, toplanan gelirlerin yüzde 87’si faize giden bir Türkiye vardı. Ama Türk milleti 3 Kasım 2002 de demokratik yollarla bir devrim gerçekleşti. O devrimin ardından AK Parti bu ülkeye büyük hizmetler yaptı. Paramız hak ettiği değeri buldu. Faize giden gelirlerimiz yatırım olarak millete döndü. Artık güçlü bir Türkiye var. Artık uzay teknolojisini takip eden bir Türkiye var. Dünya ile yarışan bir Türkiye var. Dostları sevindiren, düşmanları korkutan bir Türkiye var. İşte bu nedenle istikrarı bozmaya çalışanlar var. Onlara milletimiz yine sandıkta gereken cevabı verecek.”
Kahramanmaraş’ın yerel seçimlerle birlikte büyükşehir statüsüne kavuştuğuna dikkat çeken Erkoç, yıllardır beklenen bir özlemin böylelikle hayata geçtiğini söyledi. Belediyenin bütçe yetersizlikleri nedeniyle kentin hak ettiği noktaya ulaşamadığını ifade eden Erkoç, “Kahramanmaraş’ımızın yataydaki yerleşimi neredeyse Kayseri kadar. Çok geniş bir alanda Kahramanmaraş Belediyesi hizmet etmeye çalışıyor. Ama belediyenin imkanları belli, bütçesi belli. Bu bizim için dezavantajdı. Belediye başkanımız elinden gelen gayreti gösterdi. İnşallah yeni dönemde kaynaklar kat be kat artacak. Merkez de iki belediye ve büyükşehrimiz insanımızı hak ettiği hizmetlerle buluşturacak” diye konuştu.
Şehir içi ulaşım başta olmak üzere, kentsel dönüşüm, turizm ve eğitim alanlarında projelerinin olduğunu kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:
“Kahramanmaraş’ta insanlarımız altın kıymetindeki arsalar üzerinde gayrı sıhhi evlerde oturmakta. İnsanların yaşam kalitesi düşmekte. İnşallah kentsel dönüşüm ve yeni evlerle kentteki konut stokunu daha iyi hale getireceğiz. Daha yaşanılabilir evler inşa edeceğiz. Eğitim noktasında öğrencilerin ikinci velisi olacağız. Çocuklarımızın en iyi üniversitelerde okuması için çalışmalar yapacağız. Bizim dünyada mücadele edebilmemiz için gençlerimizin daha nitelikli hale gelmesi lazım. Bunun için Maraş olarak üzerimize düşeni yapacağı. Tarihi Maraş’ı yeniden inşa edeceğiz. Doğal güzellikleri ayağa kaldıracağız. Şehrimizi Doğu Akdeniz’in yaylası haline getireceğiz. Bu bölgenin Karadeniz’den farkı yok. Hatta bazı yerlerde bitki örtüsü daha zengin. Bu da önemli bir gelir kapısı olacak. Termal su kaynaklarını kullanacağız. Biz Kahramanmaraş’ı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için, herkesin imrendiği bir yer haline getirmek için gayret edeceğiz. İnsanımızın nefes aldığı her noktayı hizmetle buluşturacağız.”
“ŞEHREMİNİ OLMANIN SORUMLULUĞUNU BİLİYORUZ”
Bu göreve talip olarak, aldıkları sorumluluğun farkında olduğunu dile getiren Erkoç, her vatandaşın dertleriyle dertleneceklerini söyledi. Erkoç, “Şehremini olmanın gerektirdiği manevi sorumlulukla hareket edeceğiz. İçimizde büyük bir sevda var, büyük bir dinamizm var. İnşallah gecemizi gündüzümüze katıp, bize güvenen insanlara projelerimizle, hizmetlerimizle karşılık vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Yerel yönetim hizmetlerini sunarken hükümet ve diğer büyükşehir belediyeleriyle de her zaman istişare halinde olacaklarına vurgu yapan Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:
“Arkamızda güçlü bir hükümet var, fikir alışverişinde bulunacağımız büyükşehir belediyelerimiz var. Onlarla tecrübe paylaşımı yapacağız. Yol arkadaşlarımızın bizi bilgilendirmesiyle hizmetlerin daha erken ulaşmasını sağlayacağız. İnşallah böylelikle Türkiye’nin örnek gösterdiği bir belediye haline geleceğiz. Tabi ki bu noktada sizlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Geleceğin Kahramanmaraş’ını ve Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğiz.”
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı, soru-cevap bölümüyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi