AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, “Hedefimiz her yönüyle Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin incisi haline getirmek” dedi.
Erkoç, Kervanhan’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle sohbet etti. Kahramanmaraş için 30 Mart sonrası dönemde hayata geçirmek istediği projeler hakkında gazetecilere bilgiler veren Erkoç, kentin problemlerine ilişkin de görüş alışverişinde bulundu.
2001 yılından bu yana AK Parti içerisinde siyaset yaptığını ifade eden Erkoç, “Her zaman bu kent için nasıl taş üstüne taş koyarız anlayışı içinde olduk” diye konuştu. Yıllardır teşkilat içerisindeki birlik ve beraberlikle her seçim dönemini başarıyla geride bıraktıklarını dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:
“Biz birlikte hareket etmenin getirdiği başarıyı bilen insanlarız. 12 yıldır bu kadro içerisinde her türlü zorluğa rağmen çok başarılı çalışmalara imza attık. Şimdi de zor bir göreve talip olduk. Bu zor görev aynı zamanda farklı bir konumda kentimize hizmet etme şansını verdiğinden bizim için ayrı bir mutluluk. Artık Kahramanmaraş için yeni bir dönem başlıyor. Tüm ilçelerimizle bütünleşiyoruz. Kentimiz yeni bir sinerji yakalıyor. Bu bizim için çok önemli. Biz de gece gündüz demeden çalışacağız. Kahramanmaraş’ın her noktasındaki insanları düşünen bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz.”
Siyasi duruşlarında bugüne kadar hiçbir zaman değişim olmadığını kaydeden Erkoç, belediye başkanlığı noktasında da aynı kararlılığı sürdüreceklerini belirtti. Belediyecilikte ortak aklı ön planda tutacaklarını ifade eden Erkoç, “Diğer yandan rutin belediyecilik anlayışını bir kenara koyacağız. Artık Kahramanmaraş büyükşehir oldu ve büyükşehre yakışır hizmetler alması gerekiyor. Biz yıllarca normal bir il belediyesinin bütçesiyle kenti yönetmeye çalıştık. Ama artık bütçemiz artacak, imkanlarımız artacak. Bunun doğal sonucu olarak da çılgın projeler, kentin geleceğine ışık tutacak projeler getirmemiz gerekiyor. Bizim amacımızda Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin en yaşanılabilir, tabiri caizse incisi haline getirmek olacaktır” diye konuştu.
Erkoç, daha sonra basın mensuplarının projelerine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Toplantıya AK Parti İl Başkanlığı’na atanan Mehmet Eken, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Avukat Fırat Görgel, Onikişubat İlçe Başkanı Avukat Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Erkoç’un çalışma arkadaşları katıldı.
Editör: Haber Merkezi