Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan için düşünülen projeleri açıkladı. Erkoç, 160 milyon TL’lik asfalt aldıklarını ve çalışmalara başlandığını söyledi. Ceyhan Nehri’nin düzenlenmesi ve atık sulardan arındırılması da projeler arasında yer alıyor. 
AK Parti Elbistan seçim bürosunun açılış törenine katılmak üzere Elbistan’a gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan’ı ilgilendiren projeler ve gelinen süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Erkoç, “Yeni yapılandık, bütün şehir olduk. Artık her yer büyükşehir, her yer merkez. Kahramanmaraş’a büyükşehir binası yapıyoruz. Burada da bir merkezimiz olacak. Bir binamız olacak. Telekom’a ait binayı kiraladık. Yeni dönemde yapılanmamızı yaptık. İhaleleri gerçekleştirdik. 160 milyon TL’lik yol ihalesi yaptık. Yüzde 45 iskonto ile gerçekleştirildi. Müteahhit başladı. Bir merkez Elbistan’a kurduk. Bir merkez 12 Şubat ilçemizde yer alıyor. İki yerden bu müteahhit firma yol yapacak. Hafta içerisinde Çeçenistan Caddesi’nde kalan yerden başlıyoruz. Bahçelievler Mahallesinde, Çiçek mahallesinde, kırsal mahalleler, grup yollarını hep beraberce, Elbistan Belediye ile beraber hazırlıklarını yaptık. İnşallah asfaltsız yer bırakmayacağız. Altyapı çalışmalarına köylerimizde devam ediyoruz. KASKİ olarak birçok köyümüzde alt yapı yatırımlarımız var.” dedi.
Ceyhan Nehri için çalışmalar yapılacağını anlatan Erkoç, “Elbistan’ın en önemli sorunu olan Ceyhan Nehri’nin temizlenmesi, Ceyhan Nehri’ne akan kanalizasyon ve atıkların temizlenmesiyle ilgilide son aşamaya geldik. Atık Su Arıtma Projemiz için çalışmalar sürüyor. Türkiye’nin en büyük arıtma tesislerinden bir tanesidir. Onu da ihale aşamasına getirme gayretindeyiz. Elbistan ve Afşin arasında ki bölgeye katı atık depolama tesisini kuruyoruz. Yeri satın aldık, projesi devam ediyor. Ceyhan Nehri etrafında, Elbistan Belediyesi bir kısmını yapmıştı, inşallah bir kısmını da biz yapacağız. Ceyhan’ın geçtiği her yerde çok güzel görsel alanlar yapılacak. Kral Camisi’nin yerine Selahattin Camisi yapacağız. Elbistan’ımızın 100 bin nüfusu var. Böyle bir camiye ihtiyacı var. Çok büyük bir cami inşa ediyoruz” açıklamasını yaptı.
Editör: Haber Merkezi