Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmada yaptığı konuşmada, Türkiye'de her gün farklı alanlarda yarışmalar yapıldığını anımsatarak, "Bunların belki tamamına yakını dünyevi yarışmalar. Ama biz Allah'ın rızasını kazanmak ve bir yarışma yapmak üzere buradayız" dedi.
Türkiye'de yüz binlerce hafızın bulunduğunu ve her yıl bu rakamın arttığına dikkati çeken Erbaş, şöyle konuştu:
'Allah muhafaza metin olarak Kur'an kaybolsa bile binlerce hafızımız O'nu yeniden yazacak durumda. Böyle bir lütuf dünyada kutsal veya kutsal olmayan hiç bir kitaba nasip olmamıştır. Şu anda dünyada bir tane Tevrat hafızı yok. Bir tane İncil, Zebur hafızı yok. Hiç birinin hafızı yok. Ama Kur'an-ı Kerim'in yüz binlerce hafızı var. Sadece ülkemizde elimizdeki kayıtlara göre belgeli 109 bin hafızımız var. Bu yıl 7 bin kardeşimiz hafızlıklarını bitirdi ve bunların 4 bini hafızlık imtihanında başarılı oldu."
-"Erkek Kur'an kurslarına çok ihtiyacımız var"-
Türkiye'deki Kur'an kurslarının yüzde 92'sinin kadın Kur'an kursları olduğuna dikkati çeken Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Özellikle erkek Kur'an kurslarına çok ihtiyacımız var. Ülkemizdeki erkek Kur'an kurslarının yüzde 8'i sadece erkek Kur'an kursları. Bunu artırmamız gerekiyor. Çünkü mihraplarımız, minberlerimiz hafız imamlarımızı bekliyor. Kaliteli ve yeterliliğini tamamlamış imamlarımızı bekliyor. İmam Hatip Liselerimiz özellikle erkek çocuklarımızın daha fazla bulunması gereken okullarımız. İlahiyat fakültelerimiz öyle. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bir yılda 3-4 bin görevlimiz emekli oluyor. Onlar mihrap ve minberlerden emekli oluyorlar. Din hizmetinde şu anda kadınlarımızın hakikaten büyük katkısını görüyoruz. Ne kadar teşekkür etsek az. 21 bine yakın Kur'an öğreticimiz var. Bunun 17 bini kadınlarımız."
"Şu anda harıl harıl ilahiyat fakültesi mezunu arıyoruz" diyen Erbaş, geçen 10 yılda mezunların sayısının çok azaldığını ancak şimdi kontenjanların artmasından dolayı memnuniyet duyduklarını sözlerine ekledi.
Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher ise Kur'an ve Peygamber olmadan hiç bir insanın huzur bulmasının mümkün olamayacağını belirtti.
Bölge finallerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ön elemesini geçen 7 erkek hafızın katıldığı yarışmada, Düzce'den Enes Akıncı birinci, Mersin'den Ekrem Uçar ikinci ve Kahramanmaraş'tan Mustafa Aslanyürek üçüncü oldu.
Dereceye ve yarışmaya katılan hafızlara çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Haber Merkezi