AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "Yargının bağımsızlığına inanmak ve savunmakla birlikte, kararına da saygı duymak ve uymak zorundayız" dedi.
Güvenç, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası'nda mahkemeden çıkan kararlar karşısında toplumun vicdanının rahat olduğunu söyledi.
Güvenç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yargı elindeki delillere dayanarak vicdani kanaatini bildirmiş, mahkeme hükmünü açıklamıştır. Toplumumuzun bu konuda vicdanı rahat" diye konuştu.
Türkiye'de darbeler öncesinde her zaman kaos ortamı oluşturulduğunu anımsatan Güvenç, bu amaçla yapılan örgütlenmelerin içinde, askerlerle birlikte sivillerin de yer aldığını savundu. Bu illegal yapılanmaların kaos oluşturabilmek için her türlü yolu mubah saydığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
"Birçok faili meçhul cinayet işlendi. Birçok aydın bu bağlamda öldürüldü. Huzursuzluk oluşturmak için üniversiteler devreye koyuldu, Cumhuriyet mitingleri yapıldı. Darbeye zemin hazırlayabilmek için Danıştay'a baskın bile düzenlendi. Bu ülkede neredeyse her 10 yılda bir ya darbe yapıldı ya da darbe girişiminde bulunuldu. Yapılan her darbeyle millet egemenliği yok edildi, darbeciler ise toplumda kahramanlar gibi gezdi. Bu nedenle mahkemenin verdiği bu karar toplum vicdanını rahatlatmıştır. Bundan sonra hiç kimse bu tip illegal örgütlenmeye, bu tip toplum mühendisliğine ve darbe girişimine cesaret edemeyecektir. 2007'de AK Parti'yi kapatma davası da bu amaçla yapılmış bir girişimdir. Bunun da mutlaka soruşturulması gerekir. Silivri'de yargılananlar arasında çok bilinen kişiler var ama kimseye suç işleme imtiyazı tanınmamış ve hukukun gereği yerine getirilmiştir. Herkesin mahkemenin verdiği bu karara uyması ve saygı göstermesi gerekir."
 
Editör: Haber Merkezi