Afşin’e bağlı Erçene Mahallesi ve Çobanbeyli Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik çevreyolu, duble yola dönüştürülüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Göksun ile Elbistan ilçesini birbirine bağlayan Göksun-Elbistan Devlet Yolu çalışması kapsamında,  Çobanbeyli ile Erçene Mahallesi arasında kalan kısmı da bölünmüş yol olarak yapmak için çalışmalara başladı.

Bölünmüş yol olarak yeniden yapılacak olan Çobanbeyli-Erçene Karayolu, 2 gidiş, 2 geliş olarak çift şeritten oluşacak ve Göksun-Elbistan Karayoluna bağlanacak. Duble yolun hizmete açılması ile ulaşım hem hızlanacak hem de daha güvenli hale gelecek.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan Çobanbeyli-Erçene Çevreyolunun duble yol olarak en kısa zamanda tamamlanacağını belirten AK Parti Afşin İlçe Başkanı Ünal Peköz, “Göksun-Elbistan Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve standardının yükseltilmesi amacıyla yapılan çalışmaların ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafın Erçene Mahallesinde yol genişletme çalışmalarına başladı. İlçemizin dışa açılan yollarının ilçemizin gelişmişliği açısından son derece önemlidir. Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan çevreyolumuzun Erçene kavşağında başladı.  Yaklaşık 9 kilometrelik yolun en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girmesi planlanmakta. Bu vesileyle bu yolun planlanmasında ve yapımında emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal olmak üzere bölge milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi