Yavuz Selim Mahallesi’ndeki açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, engelli vatandaşların problemlerini çözmeyi öncelikli vazifeleri arasında gördüklerini söyledi.
Sağlık sorunları yaşayan bu insanlar için “engelli” veya “özürlü” tabirini de kullanmaktan kaçındığını ifade eden Poyraz, her sağlıklı insanın da bir gün engelli olabileceğini belirtti. Poyraz, şöyle konuştu:
“Belediye olarak bundan 7-8 yıl kadar önce şehrimizin batı Tarafında Binevler mevkiinde ilk yapmış olduğumuz parklarımızdan bir tanesine Engelliler Parkı adını vermiştik. Ben bu engelli veya özürlü tabirini sevmiyorum. Ama kaderdir, her insan engelli olma durumuyla karşı karşıyadır. Bizler, sizlerle beraber şehrimizin bütün sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Siz kardeşlerimizin problemlerini çözmeyi de birinci vazifelerimizden biri olarak görüyoruz. Bundan önce her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde de açılışımızı yapıyoruz. Şehrimizin bu güzel mekanını engelli vatandaşlarımız için dizayn ettik. Eksikleri varsa da zaman içerisinde gideririz.”
Toplumun her beş ailesinin birinde engelli bir vatandaşın bulunduğunu dikkat çeken Poyraz, Mesela benim de bir downlu oğlum var. Fakat benim için dünya bir tarafa Mert bir tarafıdır. Bunu bir şey için söylüyorum. Kaderdir herkesin bir imtihan şekli vardır. Ama biz inançlı insanlarız ve engelli yavrularımızı topluma kazandırmak zorundayız.” diye konuştu.
Daha sonra, günün anısına engelli bir genç Poyraz’a çiçek takdim etti. Program açılış kurdelesinin kesilmesi ve parkın gezilmesiyle son buldu.
Editör: Haber Merkezi