Türkoğlu Belediyesinin girişimleri sonucu temin edilen 4 akülü araç, engelli hak sahiplerine teslim edildi.
Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, belediye binası önünde düzenlenen törende, ihtiyaç sahibi vatandaşların engellerini kaldırmanın toplumun öncelikli vazifesi olduğunu belirtti.
Girişimler sonucu Holanda'dan getirtilen araçların, oluşturulan komisyonun belirlediği kişilere verildiğini ifade eden Taşhan, şunları kaydetti:
"Engelli olan 4 kardeşimizin daha 'eli ayağı' olmanın mutlluğunu yaşıyoruz. Özellikle ortaokul öğrencisi olan Muaharrem kardeşimiz okul zamanı çok sorunlar yaşıyordu. Temin edilen bu araç sayesinde artık okuluna rahat rahat gidebilecek. Diğer kardeşlerimiz de bu araçlarla çarşıya pazara çok rahat bir şekilde çıkabilecek ve ihtiyaçlarını giderebilecek. Onlara bu hizmeti sağlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz."
Engelli Üzeyir Orçan ise verilen araca ihtiyacı olduğunu belirterek "Bu araba benim elim ayağım oldu. Ben de artık çarşıya pazara rahat bir şekilde çocuğu da kuccağıma alarak gidebileceğim" dedi.
Yaklaşık 4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen 75 yaşındaki Hüseyin Tokgöz'ün eşi  Hatice Tokgöz ise çok zor günler yaşadıklarını, eşinin evden çıkamadığı için huzursuzlandığını ve zaman zaman ağladığını anlattı. Tokgöz, aracın kendilerine verilen en önemli hediye olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından 4 engelli hak sahibine araçları teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi