Afşin Belediyesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile Engelliler haftasını bir dizi etkinlikle kutluyor.

Engelliler Haftası kutlama programı etkinlikleri çerçevesince 14 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 14.00’te Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda; Engelli öğrencilerden şiirler, şarkı dinletileri, palyaço gösterileri, Halk müziği konseri, Engelli öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar ile daha birçok etkinliğin olacağı program gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven;” Türkiye’de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir. Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri bu meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır” dedi.

Türkiye’de son yıllarda bu alanda ciddi ilerlemelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişime ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir. Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine yerel yönetimler olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzerimize daha fazla yük bindiğinin farkındayız. Kahramanmaraş Büyükşehir’imizin ve Afşin Belediyemizin ortak girişimleri ile Engelliler haftası dolayısıyla bir dizi etkinlikler gerçekleştiriyoruz.Bunlardan biriside Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiğimiz Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimizde Engelli vatandaşlarımız ile öğrencilerimize moral motivasyon amaçlı kültürel bir faaliyet gerçekleştirmek istedik. 14 Mayıs 2015 Perşembe günü birçok eğlenceli gösterilerin ve halk müziği konserinin olacağı programa tüm vatandaşlarımız davetlidir. Bu duygu ve düşüncelerimle Engelli kardeşlerimizin engelliler haftasını en içten duygularım ile kutluyor, onlara ve ailelerine esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi