Kahramanmaraş’ta “Yüzmeme engel olma destek ol” SODES projesi kapsamında 50 engelli sporcuya malzeme yardımı yapıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, malzemelerin teslim edildiği törende yaptığı konuşmada, Paralimpik Olimpiyatları’na ve diğer organizasyonlara gönderdikleri engelli sporcu sayısındaki artışın, bu projelerin önemini ortaya koyduğunu söyledi.
Sporcuları “engelsiz yavrularımız” diye nitelendiren Kabakçı, şöyle konuştu:
“Bu projeyi Paralimpik Olimipiyatları’na giden yolda önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Bugün Kahramanmaraş özellikle engelliler konusunda en önemli şehirlerden biri. Bunun gururunu yaşıyoruz. Olimpiyatlara gönderdiğimiz sporcularımız bunun örneği. Buradaki çocuklarımızı bu projelerle gerek olimpiyatlara hazırlama gerekse sosyal yaşamın içinde aktif kalmaları için hazırlıyoruz. Bu tür projeleri gelecek yıllarda da artırarak devam ettireceğiz.”
Proje kapsamında 50 sporcunun 10 ay boyunca haftada 4 gün çalışmalar yapacağını dile getiren Kabakçı, “Burada uzman antrenörler eşliğinde yapılacak bu çalışmalar inşallah sonuç verecek. Bu çocuklarımızın hepsi hem sportif anlamda hem de sosyal anlamda yaşamlarını bir ileri seviyeye götürecekler. Bu işe gönül gönül veren arkadaşlarımızı da kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Daha sonra Kabakçı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Arguz ve diğer ilgililer tarafından sporcuların malzemeleri teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi