Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Özel Feyzan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Afşin Özel Feyzan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu paylaşmak için Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan başkan Güven, “Milli iradenin hayata geçirildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gururla kutluyoruz. TBMM’nin kuruluşu milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin resmi olarak tüm dünyaya duyurulması açısından önemlidir. TBMM, 95 yıl önce olduğu gibi bugün de milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır.Türk çocuklarına armağan olan bu bayram, aynı zamanda dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlendirilmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşamalarına vesile olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ayrıca, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Dünya üzerinde çocuk bayramı kutlayan tek ülke olan Türkiye’nin tarihinde insan sevgisini ve kardeşliği hayat felsefesi haline getirdiğinin örneklerinden biridir. Engellilerin acınmaya değil, samimiyete, sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Bu "Özel" öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu duygular içerisinde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor, en değerli varlığımız çocuklarımızın bayramını kutluyor bu vesile ile tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk, barış ve kardeşlik diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Okul Müdürü Güneş Söyler, "Özel çocuklarımızın çok fazla ilgiye ihtiyacı var. Engelli çocuklarımızı iyileştirecek tek şey, onlara gösterilecek ilgi, şefkat ve sevgidir. Bizlerde elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada bütün insanları sağ duyulu olmaya davet ediyorum. Engelleri aşmanın tek yolu onlarla birlikte paylaşmaktır. Çünkü engeller beyinde başlar, beyinde biter. Bizler, her bireyden bu "Özel" çocukları sevmelerini ve kendilerini özel hissettirmelerini istiyoruz. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e bizleri ve öğrencilerimizi çok güzel ağırladılar. Bu nazik davranışlarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi