Afşin İlçe Müftülüğü Vaizi Mehmet Aygün ve Din Görevlileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası nedeniyle ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiler.
Afşin İlçe Müftülüğünde görev yapan Vaiz Mehmet Aygün ve beraberindeki Din Görevlileri 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası Nedeniyle Özel Özverili Rehabilitasyon merkezinde bulunan engelli öğrencileri ziyaret etiler.
Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftülüğü Vaizi Mehmet Aygün, “Bu engelli öğrencilerimizi görünce aklıma Peygamber Efendimizin uygulamaları geldi. Peygamber efendimiz böyle engelli vatandaşlara yönelik topluma kazandırmak adına bazı ayrıcalıklı görevler verirdi. Mesela bir görme engelli birine Peygamber efendimiz kendisinin yerine vekil bırakırdı. Peygamber efendimiz bir yere giderken o şahsı yerine vekil olarak bırakırdı. Allah Resulünün bu uygulamalarından örnekleriyle engelli vatandaşlarımızı toplumuma nasıl kazandırabiliriz, nasıl diğer vatandaşlardan kendilerini ayrı görmezler bunların hesaplarını yapmalıyız ve engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmalıyız.” dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi