Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen program, engelli çocukların hazırladığı çalışmaların beğeniye sunulduğu serginin açılmasıyla başladı. Burada öğrencilerin yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları inceleyen Poyraz, çocuklara ve ailelerine yakın ilgi gösterdi.
Rehabilitasyon Merkezi’nin idareci ve öğretmenleri ile velilere engellilere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür eden Poyraz, bu tür güzel çalışmaların bundan sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi. Kendisinin de down sendromu yaşayan bir evlat büyüttüğünü ifade eden Poyraz, şöyle konuştu:
“Bu tür müesseselerin yaşaması gerekiyor. Biliyorsunuz bizim bir Mert’imiz var down’lu. Mert ilk doğduğunda 2 yıl Gaziantep’e götürdük. Annesi 2 sene boyunca haftada 2 gün Gaziantep’te onunla birlikte kaldı. Daha sonra sağ olsunlar böyle bir okulumuz kuruldu. Belki çorbada küçükte olsa bizim de bir tuzumuz oldu. Bugün bu müessesede böyle nezih bir ortamda çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmesi için çalışıyorlar. Çünkü eğitim olduğu takdirde başarılamayacak hiçbir şey yok. Ben kendi çocuğumdan biliyorum. Eğitimin çok büyük katkısını görüyoruz. Onun ötesinde burada özellikle öğretmenlere, altını koyu kalemle çizerek söylemek istiyorum. Onlara teşekkürü bir borç biliyorum. Kahramanmaraş Belediyesi olarak da bu müesseselere yardımcı olmayı kendimize görev olarak saydık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek.”
Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Demirci ise Kahramanmaraş Belediyesine sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Okullarında bir sevinç yumağı oluşturarak eğitim verdiklerine işaret eden Demirci, “”Bugün burada öğrencilerimizin yaptıkları ürünlerin sergisini gezeceğiz ve bir yıllık emekleri sonunda onlara sertifika vereceğiz. Ben öncelikle belediyemize engelli çocuklarımıza ve ailelerine yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi katkı sağladılar ve Türkiye’deki belki Kahramanmaraş Belediyesi tektir bu konuda. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Başka projelerde belediyemizle tekrar çalışmak istiyoruz.” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk ve Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak’ın da katıldığı programın son bölümünde engelli kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Editör: Haber Merkezi