Enerjisa, baraj inşaatından etkilenen bölgelerde eğitim gören öğrencilere yönelik, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu.
Ceyhan Nehri üzerinde yapımı devam eden ve 4 adet hidroelektrik santralinden oluşan Kandil Enerji Grubu Projesi'ni sürdüren Enerjisa, baraj inşaatından etkilenen bölgelerde eğitim gören öğrencilere yönelik, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu.
Enerjisa Dağdelen Barajı HES Şantiye Müdürü Zeki Cengiz, baraj inşaatından etkilenen Tombak, Yazıdere, Çalış, Kalealtı, Ortaklı ve Kabaağaç köylerinde bulunan toplam 6 ilköğretim okuluna ve bu okullarda eğitim gören bin öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.
HES şantiyesi personeli Deniz Seyrek ile birlikte öğrencilerin çanta ve kırtasiye malzemelerinin dağıtımını yaptıklarını kaydeden Enerjisa Dağdelen Barajı HES Şantiye Müdürü Zeki Cengiz, Enerjisa'nın her yıl düzenli olarak bu çalışmayı sürdürdüğünü söyledi. Cengiz, "Baraj inşaatından etkilenen okullarımızda eğitim gören toplam bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu hediye paketlerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Enerjisa olarak, sosyal projeler kapsamında öğrencilerimize destek oluyoruz. Türkiye genelinde yapılan ve öğrencilerimize destek projesi kapsamında ilk olarak, baraj inşaatından etkilenen bölgeleri baz aldık” dedi.
Enerjisa tarafından okul binasına ve öğrencilere yapılan destekten memnuniyetini dile getiren Çalış Köyü Muhtarı Hüseyin Polat ise yapılan uygulamanın örnek alınması gerekliliğine değindi.
Yeni çantalarını ve kırtasiye malzemelerini alan öğrenciler ise Enerjisa yönetimine hep bir ağızdan teşekkür ederek, mutluluklarını dile getirdiler.
Editör: Haber Merkezi