Ekinözü ilçesinde Kandil Enerji Grubu Projesi adı altında 4 adet hidroelektrik santrali yapan Enerjisa, santral ve ilçe merkezine ulaşımı sağlayan yolları yapmak amacıyla, Kahramanmaraş İl Özel İdaresi ile protokol imzalarken, geçtiğimiz yıl yapılan 7 kilometrelik yolun ardından bu seneki çalışmalarına da başladı.
İl Genel Meclis Üyesi Turgut Şakalar, imzalanan protokol ile firmanın 30 kilometrenin üzerindeki yolu yeniden yapacağını söyledi.
Şakalar, yolların altyapı çalışmalarının yanı sıra üst yapı çalışmalarının da yapıldığını anlatarak, geçtiğimiz yıl İğde beldesi ile Aşağı Ortaören köyü arasındaki yolun asfaltlandığını söyledi. Şakalar, “Bilindiği gibi Enerjisa Ekinözü ilçemizde Ceyhan Nehri üzerinde 4 ayrı hidroelektrik santrali yapıyor. Bu santrallere malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonlar ve iş makinelerinin geçişi nedeniyle köy ve belde yolları bozuluyor. Yapılan girişimler sonucunda Enerjisa bozulan yolları yeniden yapmak üzere İl Özel İdaresi ile bir protokol imzaladı. Protokole göre Elbistan-Göksun karayolunun, Ekinözü yol kavşağından başlayarak İğde Beldesi yol ayrımına kadar olan 6 kilometrelik yol, Aşağı ve Yukarı Ortaören Köyleri arasındaki 2 kilometrelik yol, Soysallı yol ayrımından Pörnek mezrası arasındaki 7 kilometrelik yol ile İğde yol ayrımından Çalış köyüne kadar olan yaklaşık 5 kilometrelik yol ve diğer bazı bağlantı yolları yeniden yapılıyor. Ekinözü ile Elbistan-Göksun karayolu arasındaki ulaşımı da sağlayan yolumuz yeni baştan yapılıyor. Yol yapımını sürdüren firma, mevcut yolu 50 santim alarak yeniden temel malzemesi kullanarak, asfalta hazır hale getiriyor. Bu yıl Ağustos ayına kadar tüm yolların alt yapıları tamamlanarak, asfaltları yapılacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi