Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Danışmanı Melih Danışman ile Etüt Proje Şube Müdürü Metin Özdamar, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü ile santraller ve kömür sahalarında incelemelerde bulundular.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 3 Ocak’ta imzalanan, Afşin-Elbistan bölgesindeki enerji yatırımlarını kapsayan uluslar arası anlaşmanın ardından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Danışmanı Melih Danışman bölgeye gelerek, yapılan çalışmalar ve maden sahaları ile beklentiler hakkında detaylı incelemelerde bulundu.

AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, Afşin-Elbistan bölgesindeki linyitin çıkarılmasından, santralde enerjiye dönüştürülmesine kadar geniş bir sunum yaparak, Enerji Bakanlığı Danışmanı Melih Danışman’a sinevizyon eşliğinde bilgiler aktardı.
           
Daha sonra Kışlaköy Kömür Sahası, bagerlerin kömür çıkarması, kömürün susuzlaştırılması, sondajlardan elde edilen suyun deşarjı, stok sahası ve bant yollarını yerinde gösteren AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, işletme sahasında detaylı bir gezi yaptırdı.
             
Editör: Haber Merkezi