Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Afşin Endüstri Meslek Lisesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Afşin Endüstri Meslek Lisesinin hazırladığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından yapılan ön inceleme ve nihai değerlendirme sonucunda 87 başarılı proje arasında yer alan, Endüstri Meslek Lisesi Hibe Destekleri ve Proje Hazırlama Eğitiminin Verilmesi Projesi kapsamında eğitim semineri düzenlendi.
Kahramanmaraş’tan Afşin’e gelen DOĞAKA Proje Uzmanı Resul Uçar, Türkiye’de 26 tane olan Kalkınma Ajanslarının proje hazırlama ve hibe desteği sağlanması gibi konularda öncü rol oynadığını aktardı.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın ne olduğunu anlatan Proje Uzmanı Resul Uçar, “Merkezi Hatay’da bulunan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan TR63 Doğu Akdeniz bölgesinde ekonomik ve sosyal gelişmeyi katılımcı bir yaklaşımla planlamak ve uygulamak üzere 5449 sayılı yasa ile kuruldu.
Türkiye genelinde kurulan diğer 25 kalkınma ajansı gibi, DOĞAKA da, kamu, özel sektör ve sivil toplumdan tüm paydaşlar arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal plan ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla hareket ediyor. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’den paydaşların katılımıyla belirlenen; bölgenin ekonomik, sosyal ve demokratik birikimini geliştirerek, doğal ve kültürel çevreyi koruyarak, Tarım, Teknoloji, Ticaret, Taşımacılık ve Turizm alanlarında Türkiye’nin ve Ortadoğu'nun lider bölgesi olma vizyonu, DOĞAKA’nın tüm faaliyetlerine yol gösteriyor. Yenilikçilik ve girişimcilik kültürü ile yerel potansiyelleri harekete geçirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında köprüler oluşturarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolu inşa etmeyi misyon edinen DOĞAKA, tüm planlama ve uygulama süreçlerinde beraber hareket ettiği paydaşları ve motivasyon ile birikimi harmanlayan esnek personel yapısı ile Doğu Akdeniz Bölgesinin gelişmesinde kilit rol üstleniyor. Katılımcılık, Yenilikçilik, Şeffaflık, Erişilebilirlik, Verimlilik, Tarafsızlık, Esneklik, Çevreye Duyarlılık, Çözüm Odaklılık ve dezavantajlı gruplara yönelik Pozitif Ayrımcılık, DOĞAKA’nın değerleri olarak öne çıkıyor” dedi.
Daha sonra proje gereğince katılımcılara ajansların önemi, işlevi ve proje hazırlama konularında çeşitli bilgiler sunuldu.