Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Öğrenciler için istihdam ve işyeri becerileri" isimli Avrupa Birliği Stratejik Ortaklık projesinin ikinci toplantısına katılmak üzere İspanya'ya gidiyor.

Afşin'de işgücü piyasasına büyük destek sağlayacak "Öğrenciler için istihdam ve işyeri becerileri" projesi kapsamında Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer, Müdür Yardımcısı Hayrullah Kürne, Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Oğuzhan Köker ve İngilizce Öğretmeni Ömer Öztaş İspanya'nın Bilboa kentine gidecek.

Bu projenin asıl amacının mesleki eğitim öğrencileri ve mezunları için kaynak seti oluşturmak olduğunu söyleyen Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İhsan Acer, "Bu proje ile mesleki eğitim öğrencileri ve mezunlarının iş piyasası ile başarılı şekilde entegrasyonunu arttıracak gerekli iş yeri becerilerini geliştirmelerini sağlayacaktır. Projemiz iş piyasası ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitim mezunlarının becerilerini arttırarak 2020’ye kadar çalışan nüfusun %75’ini kapsayan AB strateji hedeflerine katkı sağlamayı hedeflenmektedir. “dedi.

Okul Müdürü İhsan Acer,  projenin ilk toplantısının 7 farklı ülkenin katılımıyla 2016 yılı Ocak ayında Belçika’nın Brüksel şehrinde yapıldığını ikinci toplntının İspanya diğer toplantıların ise sırasıyla  Almanya, İngiltere ve sonra olarak proje koordinatörü ülke Romanya’da yapılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi