Açtığı popüler bölümler sayesinde öğrencilerin tercih ettiği okullar arasında yerini alan EMYO, geçen yıla göre öğrenci sayısını 250 artırarak, bin 774’e ulaştırdı.
Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, EMYO’nun popüler okullar arasında yerini aldığını belirterek, ek yerleştirme ile 158 öğrencinin daha okullarını tercih ettiğini söyledi.
EMYO Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Elbistan Meslek Yüksek Okulu’na bu yıl ek kontenjanla 158 öğrenci yerleştirildi. Özellikle son yıllarda öğrenciler tarafından tercih edilen ve yüksek okulumuzda 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan ve ek yerleştirme ile öğrenci alan Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümüne büyük ilgi duyuldu. ÖSYM tarafından verilen 30 kişilik kontenjanın tamamına yerleştirme yapıldı. Yine bu eğitim-öğretim döneminde öğrenci alan İnşaat I. öğretime 40 ve II. öğretime 20 öğrenci kayıt yaptırdı. Böylece Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda geçen yıl bin 527 öğrencimiz eğitim-öğretim görmekteyken, bu sene sayı bin 774’e yükselmiş oldu. Okulumuzun, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yeni açılacak bölümlerle birlikte 2 bin-2 bin 500 arasında bir öğrenci potansiyeline yükseleceğini düşünüyoruz. Buda Elbistan ekonomisine doğrudan katkı sağlarken, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığına önemli katkılar sağlayacaktır.”
Editör: Haber Merkezi