Konferans, Enerji Üretimi ve Alternatif Enerji Kaynakları Öğrenci Topluluğu Kurucu Başkanı Süleyman Özpamuk’un açış konuşmasıyla başladı.
Öğrenci Topluluğu Kurucu Başkanı Özpamuk, konuşmasında, “Yaptığımız araştırmada daha önceki mezun olan ulaşabildiğimiz 122 öğrenci ile birebir iletişime geçerek şu şekilde bir anket hazırladık. Anket sonucunda mezun olan arkadaşların yüzde 71’lik bir kısmı mezun olduktan sonra 1 yıl içinde iş sahibi olduğu ve ilk 6 aylık maaşlarının ise 1200 lira ile 1600 lira arasında olduğunu öğrendik. Diğer yüzde 29’luk bir kesimin ise yüzde 9 kadarının şu anda asker olduğunu, diğer yüzde 20’lik kesimin de aile meslekleri olan elektrikçiliği yaptığını öğrendik. Şu anda çalışan yüzde 71’lik kesimin yüzde 24 kadarı kamu sektöründe, diğer yüzde 47’si ise özel sektörde çalışmaktadır. Yani bu bölümü seçmekle ne kadar doğru bir karar aldığınızın kanıtı bu anket sonucudur. Topluluk olarak bundan sonraki hedeflerimiz topluluğumuza üye olan arkadaşlarımızı gerekli teknik gezilere ve fuarlara götürmek, ayrıca ileride CV’lerine ekleyebilecekleri konferanslarımızın katılım sertifikalarını dağıtmaktır” ifadelerine yer verdi.
Ardından Afşin-Elbistan A Termik Santralinde görev yapan Ölçü Kontrol Birimi Sorumlusu, Ölçü ve Kontrol Mühendisi Şafak Kadıoğlu, “Enerji Üretimi ve Üretim Teknikleri” konulu konferansı sundu. Konferans, 176 öğrenciye katılım sertifikaların verilmesi ile sona erdi.
Konferansa; EMYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Muharrem Eren, Okutman Muhammed Aydın, Elbistan Meslek Yüksek Okulu Enerji Üretimi, İletimi ve Dağıtımı Bölümü Öğretim Görevlisi Kemal Cumaoğlu ve öğrenciler katıldı.
Editör: Haber Merkezi