Düğünde silahla ateş ettikleri ihbarı üzerine harekete geçen Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, silahla havaya ateş açarak huzur ve güveni bozan şahıslar hakkında "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçundan işlem yaptı.

İlçe merkezinde, emniyet müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimde, düğün sahibi hakkında suçu bildirmeme, suç delini gizleme ve yok etme suçundan idari işlem yapılarak, gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düğülerde gerçekleştirilen denetimde de havaya ateş eden 1 kişi yakalanarak silaha el konuldu.

Düğünlerde silahla havaya ateş etme sonucu meydana gelebilecek üzücü olayların önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini belirten ekipler, Afşin’de yapılan düğün, nişan ve asker eğlenceleri gibi faaliyetlerde silahla havaya ateş eden şahıslara yönelik Afşin Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda işlem yapılacağının altı çizildi.

Afşin’de gerçekleştirilen düğün, kına vb. etkinliklerin, sivil ve resmi görevlilerce sıkı bir şekilde takip edileceği belirtildi.

Düğün magandalarına karşı denetimler sıklaştı

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için düğün salonlarının bağlantı yollarında uygulama noktaları oluşturuldu. Kutlama mahallindekilerle çevredeki vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşüren silah atılmasına karşı her düğüne sivil ekipler görev alacak.

Editör: Haber Merkezi