Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin’de görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek “Huzur Toplantısı” düzenledi.

Afşin Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin Emniyet Müdür Yardımcısı Burhan Karagöz, Afşin Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları ile mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlara seslenen Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, mahalledeki herhangi bir olumsuz olayda kendilerini aramalarını istedi. Mahalle sakinlerinin de muhtarlar tarafından uyarılmasını isteyen Müdür Can, “ Mahallenizde herhangi bir sorun olduğunda zaman kaybetmeden bizleri arayın. Şuanda her mahallemizden sorumlu bir polis memurumuz mevcut. Hırsızlık olaylarına karşı mahalle sakinlerini ;  tanımadığı kişilere kapılarını açmamalarını, yazın evlerin balkon kapılarının açık kalmaması gibi konularda uyarılarda bulunalım. Okullarımızın açılmasıyla birlikte her okulumuzdan sorumlu birer polis memurumuz var. Bu memurlarımıza tüm sorunları aktara bilirsiniz.” dedi.

HER DÜĞÜNE BİR AFİŞ

Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, düğünlerde silah atmayı önlemek için muhtarlardan, örnek afişler asılmasını istedi.  Müdür Can, düğünlerde asılacak “Silah sıkmadığımız için teşekkür ederiz” gibi afişlerle silah atmanın azalacağını ifade etti.

155’i arayın”          

Herhangi bir sorun olduğu zaman vatandaşların 155 aramasını isteyen Afşin Emniyet Müdür Can, “Halkımızdan bu tür davranışlardan uzak durmalarını gerek bu konuda gerekse başka bir konuda suç işlendiklerini gördükleri anda derhal ücretsiz polis 155 hattımızı aramalarını istiyoruz. Kendilerinden isim sorulmayacağı gibi kimlikleri gizli tutulacaktır. Sevinç ve neşemizi kanunsuz davranarak keder ve mateme döndürmeyelim, suçsuz ve günahsız insanlarımız bir cahilce davranış yüzünden yok olup gitmesinler, insanlar sevinç ve neşelerini  halay çekerek, oyun oynayarak göstersinler.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi