Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, 2013 yılının 10 aylık döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetleri istatistiklerle açıkladı.
Emniyet Müdürü Aşık, 51. Huzur toplantısını kentte görev yapan basın mensuplarıyla yaptı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün bu yılın 10 ayında hayata geçirdiği projeleri, gerçekleştirilen operasyonları anlatan Aşık, ortaya çıkan tablonun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Buradaki en önemli etkenin vatandaşla olan algı ve iletişimi iyi noktalara taşımak olduğunu söyleyen Aşık, “Örneğin Türkiye çapında mala karşı işlenen suçlarda bir artış olurken, kentimizde bunun tam tersi bir tablo var ve azalışlar yaşandı. Şehrimizde yaptığımız uygulama ve çalışmalarla algıyı daha iyi bir yere getirdik, iletişimi daha iyi bir yere getirdik. Vatandaşların duyarlılığını artırdık. Sahadaki hakimiyetimizi daha da güçlendirerek, suç ve suçlularla mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.
Asayiş, KOM, TEM ve Trafik konularını ilgilendiren çalışmaların yanı sıra toplum destekli polislik faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini aktaran Aşık, şunları kaydetti:
“Bu yıl yapılan çalışmalarda 600 kilogram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. 1 milyon paketin üzerinde gümrük kaçağı sigara yakalandı. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Asayiş konusunda da olaylara kısa sürede müdahale etmek suretiyle suçluları biran evvel yakalamanın mücadelesi içerisindeyiz. Ayrıca gerek Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü gerekse de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çalışanlarımız hayata geçirdikleri projelerle gençlerimizi suçtan korumak için bilgilendirmeler yaptılar. Bu konudaki projelerimiz de artarak devam edecek.”
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Aşık, 112, 155 ve 110 gibi acil yardım numaralarının birleştirileceği pilot illerden biri olan Kahramanmaraş’ta bu konuda kendilerinin de alt yapı olarak hazır olduklarını söyledi. Aşık, toplumsal olaylara müdahale konusunda da il ve ilçelerde toplam bin 800 polis memuruna eğitim verildiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi