Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, mahalle muhtarları ve çiftçilerle bir araya gelerek, bölge çiftçisinin sorunlarını Ankara'da Tarım ve Orman Bakanlığına ilettiklerini söyledi.

Ziraat Odası'nın toplantı salonunda Ankara'da yapılan görüşmelerle alakalı bilgi veren Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Afşin'in enerji havzası üzerinde olduğunu ifade ederek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye üretim yapan çiftçiler için sulama sisteminde kullanılan elektrik ücretlerinde indirim yapılmasını talep ettiklerini belirtti. 

Tarımsal sulamada kullanılan elektrik maliyetlerinin en aza indirilmesi gerektiğini söyleyen Emiroğlu, " Bugün bir otomobil fabrikası bile kendi işçisine aracı düşük maliyette veriyor. Afşin enerji havzası ve çiftçilere süspansiyon uygulanması gerekiyor. Mümkünse bedavaya yakın bir konumda elektrik kullanmak istediğimizi belirttik.  İnşallah bununla alakalı yine Ankara'da düzenlenen ikinci bir toplantıda cevap verecekler. Burada zehir ile kül ile bizler mücadele edipte yüksek elektrik faturaları ödememizin bir mantığı yok. Bölge çiftçisine pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirttik." dedi.

Afşin'de tarımı geliştirmek adına gayret göstereceklerini ifade eden Emiroğlu, " İlçemizde termik santraller bulunuyor. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için elektrik enerjisi üretmemiz gerekiyor fakat bunu çevreye ve tarıma zarar vermeden yapmamız lazım. Bizler tarımsal üretim yaparken elektrik enerjisi üretiminin çevreye verdiği zararın en aza indirilmesini istiyoruz. İlçemizde iyi tarım uygulamasına geçilmesi için önemli bir adım attık. Bununla birlikte daha bilinçli tarım ve alternatif ürünlerin yaygınlaşması sağlanacak. Ayrıca destekleme girdileri daha da yükselecek. Afşin'de alternatif ürünleri yaygınlaştırmak için demonstrasyon alanları oluşturacağız. Alternatif ürün olarak ilçemizin rakım ve nem oranına bağlı olarak kıraç ve sulu alanlarda olmak üzere 5 yeni buğday çeşidini denemek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi